Al-Habobi till IFK Trollhättan

Nej, inte Ali, men väl hans storebror.
22-årige Ahmed Al-Habobi tar nämligen steget till IFK Trollhättan, och får sällskap av Sirwan Mohammed Ali.

På torsdagen presenterade division 4-klubben sina senaste nyförvärv. Båda kommer från grannlaget Trollhättans Syrianska.

Ahmed Al-Habobi är en 22-årig anfallare, som med fördel kan användas även som yttermittfältare.
– Det är en kille som löper på allt. Han är en bra avslutare och väldigt svår att markera. Vi har behövt få in en spelare i laget som kan ta mycket löpningar, konstaterar IFK-tränaren Fady Daoud.

Ny på Kamratgården är också 26-årige Sirwan Mohammad Ali, som i första hand är försvarare.
– Jag har sett flera matcher med Syrianska och det är tydligt att Sirwan är en väldigt bra bollspelare. Han har väldigt få bolltapp och spelar enkelt. Sedan har jag pratat med honom om att han behöver träna upp sig lite, för han har ju ändå spelat på en lägre nivå, menar Daoud.

Sedan tidigare har IFK Trollhättan värvat Hans Collin från Härnösands FF. Man har också för avsikt att förstärka truppen ytterligare före säsongens början.
– Vi har lite kontakt med två, tre väldigt bra namn som är intressanta. Jag hoppas kunna spika truppen inom det kommande två veckorna, säger Fady Daoud.

Är Erik Hallberg (Vänersborgs IF) en av dessa spelare?
– Ja, det är han. Det är en skön gubbe som har varit i IFK tidigare. Han skulle höja nivån direkt.

Fotnot: Ali Al-Habobi, Ahmeds yngre bror, spelar för närvarande i IFK Uddevalla i division 1. Han gick också till final i TV4-programmet ”Proffsdrömmen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*