”Det är jävligt svårt att lägga av”

IFK eller TFK?
Erik Hallberg, 32 år, måste göra ett val snart:
– Jag vet faktiskt inte vad jag ska hitta på.

Hallberg fick sitt stora genombrott 2012 med 23 mål för Vänersborgs IF i division 4. Tidigare hade han flyttat runt på olika positioner, men just denna säsong fick han tränaren Lennart ”Kral” Anderssons förtroende som anfallare, och succén kunde inte ha varit större.

Återkommande skador innebar dock att Erik Hallberg ”bara” gjorde fyra mål i division 3, och det är också så han ”med 99 procents säkerhet” avslutar en flera år lång sejour på Vänersvallen. 

– Jag har haft många bra år i VIF och det är en fantastisk förening. Men jag hade velat avsluta på ett i mina ögon bättre sätt, konstaterar Hallberg.

Som Fotbollsbloggen tidigare berättat är IFK Trollhättan en av de klubbar som har hört sig för om 32-åringens tjänster. Övriga två är Trollhättans FK och Edet.
– Men det blir TFK eller IFK, det tar för mycket tid att åka dit (Lilla Edet), säger Hallberg som bor i Trollhättan och nyligen fick sitt första barn.

I TFK är det i så fall aktuellt med en kombinerad spelar- och ledarroll:
– Att ha en ledarroll är jag bekväm med, det har jag i mitt civila yrke också. Men jag vill fortsätta spela, det är jävligt svårt att lägga av.

(Bild: Sebastian Lamotte)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*