Tränartrojka tar över Åsebro

Åsebro hade fått nobben av minst 25 olika tränare.
Då tog Sune Eriksson saken i egna händer.
Han utgör nu klubbens nya ledartrojka tillsammans med Stefan Göthe och Jörgen Ekblad.

Halvvägs in i februari hade Åsebro fortfarande inte utsett någon tränare inför den kommande säsongen i division 4. Men det berodde knappast på inaktivitet från den dalsländska klubbens sida.
– Väldigt, väldigt många tränare har blivit konkret tillfrågade. Sedan har vi även ringt såna som inte är tränare, eftersom det finns för få av dem i regionen. Vi har också pratat med väldigt många som varit fotbollsspelare och visat framfötterna, både i Åsebro och i andra klubbar, berättar Sune Eriksson som varit lagledare i klubben under flera säsonger.

Varför har ni inte fått något napp?
– Jadu, vad som är felet får du fråga tränarna, det är i alla fall 25 stycken. Om det är ekonomi, geografi, träningstider eller om det är oss det är fel på vet jag inte. Jag tror att vi ligger bra i fas med det ekonomiska, men det geografiska kan vara ett problem. Då har vi ändå frågat tränare i och utanför Uddevalla, Trollhättan, Åmål och Säffle.

Lösningen blev att bilda en konstellation bestående av Sune Eriksson, Stefan Göthe och Jörgen Ekblad. Av dem är det bara Ekblad som har erfarenhet av att träna seniorlag, i hans fall Frändefors. Göthe representerade Åsebro som spelare i tio år, och har därefter haft hand om sonens pojklag.

För Sune Eriksson är inte lösningen optimal, men den fungerar.
– Det är klart att det känns lite konstigt när man varken orkar eller känner att man har tid, men när man väl gör det så känns det bra. Det är ju en ovan roll för mig, jag brukar alltid städa upp runtomkring och hålla ordning på grejerna, säger Eriksson.                                             ÅIF:s Martin Scherdin. (Bild: Kent Eng)

Stefan Göthe är också försiktigt positiv:
– Som det ser ut just nu så är det vi tre som tränar Åsebro i år. Och det ska nog gå bra, vi trivs bra ihop, konstaterar han.

Åsebro inledde träningssäsongen på lördagen med att 2-1-besegra Brålanda. Lagets mål gjordes av Jonatan Larsson och Kreshnik Bytyqi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*