VIF på mittfältsjakt


Är Robert Davidsson, här i Skoftebyns tröja, på väg till Vänersvallen? (Bild: Sebastian Lamotte)

Med sju veckor kvar till seriestarten jagar Vänersborgs IF fortfarande nyförvärv.
Om allt går vägen kan klubben inom kort ställa upp med två division 1-meriterade mittfältare på planen.

Vänersborgs IF har byggt om och generationsväxlat inför den kommande säsongen i division 3. Bland nyförvärven hittills märks Alexander Adolfsson (TFK), Khalil Jaris (FCT), Hampus Vajizovic (FCT) och Femija Selmanovic (VFK). Men än verkar inte pengapungen vara tömd.

De två spelare som ska vara aktuella i nuläget är tekniske Robert Davidsson, som tillbringade den senaste säsongen i Gauthiod, samt FCT:s grovjobbare Hampus Ekström.
– Vi har varit i kontakt med dem och Davidsson har tränat med oss en gång. Vi håller kontakten och får se vad det mynnar ut i, säger Hans Adolfsson, assisterande tränare i VIF.

Davidsson har just kommit tillbaka från en svår skada – det yttre ledbandet i foten gick nästan av – och han har tidigare tränat med Halvorstorp (div 4). 27-åringen verkar dock vara mer intresserad av spel på Vänersvallen:
– Det kändes bra när jag tränade med dem. De har bra spelare och jag känner ju de flesta, men samtidigt måste det passa med jobb, säger Davidsson som dock inte är beredd att varva ner riktigt ännu:
– Man kanske borde köra på en relativt hög nivå medan man fortfarande kan.

Om både VIF och Robert Davidsson finner ett samarbete givande så lär affären bli klar redan under den kommande veckan. I Ekströms fall är läget lite mer speciellt då 21-åringen för tillfället är på långresa, och dessutom uppvaktas av VIF:s division 3-kollega Skoftebyn.

Fotnot: Robert Davidsson har förvisso gjort två matcher i superettan för FCT, men har mest rutin från söderettan där han representerade samma klubb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*