Augustsson vill bli kvar i VIF

Han är inte ett potentiellt nyförvärv i ordets rätta bemärkelse, men nästan.
Eric Augustsson hoppas på en skadefri säsong – i Vänersborgs IF.

Den 9 maj förra året bröt Augustsson fotleden på träning. 27-åringen landade illa i samband med en luftduell, men var ändå tillbaka rekordsnabbt på VIF:s mittfält.

Under vintern har han dock tränat sparsamt, av praktiska skäl. Eric Augustsson bor nämligen i Göteborg och jobbar i Borås.
– Det är svårt när man sitter i den situation som jag gör. Min förhoppning är att få loss ett jobb närmare Göteborg, Trollhättan eller Vänersborg, berättar Augustsson.

I nuläget är det bara två klubbar som är aktuella för innermittfältaren:
– Jag har ”surrat” med Edet ett tag, men det har bara varit allmänt snack. Min ambition är att spela i Vänersborgs IF. Det hade varit väldigt trevligt, särskilt nu när Alexander Adolfsson, som är en barndomskompis till mig, har gått dit.

Tills vidare tränar Eric Augustsson med Utbynäs SK, ett division 5-lag från Göteborg.
– Men det är mest för att behålla bolltouchen och slippa bli tunnlad av ”Sella” (Selami Sinani) på träningarna, säger han och skrattar.

Skadan som höll Augustsson borta under delar av förra säsongen gör sig visserligen fortfarande påmind, men det blir bättre och bättre.
– Det är klart att jag har slarvat mycket med min rehab, men jag ska inte klaga ändå. Foten känns bra så länge den är tejpad, och jag är inte längre rädd för att gå upp i nickdueller.

Eric Augustsson är fostrad i Trollhättans FK, men har också representerat klubbar som FCT, Skoftebyn och Åsebro.

(Bild: Stefan Bennhage)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*