Onsdagslistan: Mest schizofrena spelarna

Först skulle Tom Pettersson, belgiska Leuvens egen ”pretty boy”, ranka områdets snyggaste dräkter. Men Tom fick kalla fötter och bestämde sig för att skapa en ännu bättre lista – den över de fem mest ”schizofrena” spelarna i Tvåstadsfotbollen. Med andra ord: De spelare som skiljer sig mest i sitt uppförande på och utanför planen.

Trevlig läsning!

1. FADY DAOUD, IFK TROLLHÄTTAN   
”Fady är mellanbrodern i det fem man stora Daoud-brödraskapet, som framkallat magi i området sedan stenåldern. Fady är en mycket social och trevlig familjefar. Utanför planen alltså. Att som 40-åring försöka sig på bicycletas med dålig rygg, stångas med huvudet före in i varenda trång situation tills bulorna liknar allergichockar och dessutom köra skottfinter tills knäna står åt alla håll… ja, då tror jag nog att fler än frugan är rätt tillfreds med att de hela är över nu, för hans eget bästa. Kung Fady.”

2. HENRIK OHLSON, HALVORSTORP
”Jag vet inte hur många gånger jag har läst i TTELA att ’Henke’ har sett rött ute i Halvorstorp. År ut och år in, gult här och rött där. Inte konstigt då att jag var livrädd när morsan tog med mig till Ohlsons Klipp för cirka tio år sedan. Redan då var han en fruktad gräsklippare. Till min stora förvåning var han inte bara snäll och trevlig, utan han undvek också att glidtackla mig när jag nöjt lämnade frisörsalongen.”

3. ROBIN RUNDSTRÖM, FC TROLLHÄTTAN
”Skoftebysonen är en av de snällaste och mest morgontrötta människor jag har träffat. Jag har sett hans kudde och ansikte bli ett under många bortaresor. Men på planen väcks vinnarskallen till liv och jag har hört hans 140 decibel höga röst efter ett felaktigt domslut ända till Belgien…”

4. MARKUS MÄKINEN, VÄNERSBORGS IF

”Tänk er en hårdjobbande hantverkare och alltid jättehungrig finne som är lugnare än Mark Levengood. Ställ honom mellan stolparna och han förvandlas till sångaren i Lordi. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra: ’FA ETE FÖ FEL PÅ ER?!’ efter ett insläppt mål. På träning.”

5. EDWIN PHIRI, FC TROLLHÄTTAN
”Han är inte bara en kramgo afrikan som får dig att skratta, han behärskar dessutom inkastkonsten till fullo. Genom att låtsas ha kramp, inte hitta någon boll och gå för långt upp, med mera, så har han dödat många matcher helt på egen hand vid ledning 1-0 med kvarten kvar.”

(Bilder: Kent Eng, Jerry Lövberg, Bengt Nilsson & Halvorstorps hemsida)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*