Dubbla återbud i Trollhättesexan


Peter Emilsson, till vänster på bilden, lämnade rollen som Åsakatränare i februari. Nu väljer klubben också att dra sig ur seriespelet, precis som kollegan FC Red Black. (Bild: Stefan Bennhage)

Herrarnas division 6 blir två lag fattigare.
Både Åsaka och FC Red Black drar sig ur serien.
– Det är ruskigt tråkigt, säger Paul Tössberg, ordförande i Åsakas fotbollssektion.

Och så var de bara tio. När förra veckan började så innehöll Trollhättesexan tolv lag, men både Åsaka och FC Red Black väljer nu alltså att dra sig ur.

I Åsakas fall beror det på en kombination av två saker: tränar- samt spelarbrist. Peter Emilsson lämnade tränarposten så sent som i februari, och spelaren Jerker Svensson fick ta över med kort varsel.
– Han har gjort ett jättebra jobb och i början var uppslutningen bra, vi var nog 16-17 gubbar på träningarna. Men det var tydligen nyhetens behag, för på de sista träningarna har det varit katastrofdåligt, säger Paul Tössberg.

Svensson valde då att avsäga sig ansvaret. Åsaka försökte att hitta en ersättare, men utan framgång.
– Det är tråkigt nu när vi har ett damlag att herrfotbollen ska försvinna, konstaterar Tössberg som dragit tillbaka både A- och U-lagets anmälan till seriespelet.

För Trollhättelaget FC Red Black, som bildades 2013, är det dock ingen tillfällig viloperiod som väntar – man väljer att lägga ner hela klubben.
– Det fanns inget intresse från någon för att vara ansvarig, så vi blir tvungna att lägga ner helt och hållet, bekräftar styrelsemedlemmen Bashkim Hasani som är kritisk till hur föreningens övriga medlemmar har agerat:
– De har tappat intresset, det finns ingen som vill ställa upp.

FC Red Black har också haft svårt att få ekonomin att gå ihop, vilket enligt Mats Karlén, ansvarig för tävlingsfrågor på Västergötlands Fotbollförbund, är ett normalt problem:
– Ja, det är vanliga bekymmer för nya föreningar. Så fort de kommer upp i sexan så blir det större kostnader.

FC Red Black har redan lämnat in en skrivelse till förbundets tävlingskommitté, medan det i Åsakas fall saknas en skriftlig bekräftelse på att man drar sig ur serien. Hur man väljer att göra med spelschemat i Trollhättesexan återstår nu att se:
– Det är ju inte bra när tolv lag blir tio. Jag har fått frågan om vi ska lotta om serien eller inte, och det är väl något som vi får överväga. Vi ska ställa frågan till föreningarna när vi får klart med Åsakas utträde, menar Karlén.

Skulle Åsaka välja att ställa upp med ett herrlag under 2015 så får man automatiskt börja om i den reservserie som kallas Utveckling A.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*