Hedlund målskytt: ”Inget man skryter om”

Simon Hedlund blev målskytt för sitt Elfsborg i lördagens match mot Öster i Svenska cupen. (Bild: Stefan Jerrevång/TT)

Två vann och en försvann.
Och Simon Hedlund blev både vinnare och målskytt för sitt Elfsborg.
– Det var en bra dag, konstaterar han.

Det händer inte varje dag, men i lördagens Svenska cupen-omgång spelade tre Trollhättefostrade spelare från start. 

Jakob Johansson (TBIS) positionerade sig på IFK Göteborgs innermittfält, och ställdes där mot GIF Sundsvalls nyförvärv Johan Lundgren (Skoftebyn). Båda spelade 90 minuter, men det var Johanssons ”Blåvitt” som vann med 4-2 och därmed avancerade vidare till kvartsfinal i cupen.

Där kan man lottas mot Elfsborg, som tog tredje raka segern i gruppspelet tack vare 2-0 hemma mot Öster. Boråsarnas första mål gjorde Simon Hedlund (IFK Trollhättan) i den 37:e matchminuten.
– Det var Anders (Svensson) som spelade ut till Johan (Larsson). Han lade in den i straffområdet och där stod jag själv. Jag behövde bara dra fram foten och göra mål. Det var inte så svårt, säger Hedlund.

Vad tyckte du om din egen insats överlag?
– Det kändes bra. Formen börjar komma och förhoppningsvis får jag fortsatt förtroende. Det är bara att visa att man ska vara där.

21-åringen har kommit närmare en startplats hela tiden, i synnerhet efter att Elfsborg sålt Stefan Ishizaki till Los Angeles Galaxy.
– Ja, givetvis är det mer öppet för mig nu när ”Ishi” är borta och då gäller det också att ta vara på chanserna. Jag har ju startat alla träningsmatcher utom en, så det känns bra, säger Simon Hedlund.

Målet mot Öster var för övrigt yttermittfältarens fjärde i tävlingssammanhang för Elfsborg.
– Det är inget man skryter om, men jag hoppas på fler under det här året, säger Hedlund och skrattar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*