Onsdagslistan: Dalslands största talanger

Veckans Onsdagslista har komponerats av TTELA-sportens påläggskalv Karl Andersson, själv en ytterst lovande fotbollsspelare med Brålanda IF som nuvarande klubbadress. Han har valt att ta sig ett dopp i ungdomens källa, där han fiskat fram Dalslands största talanger (födda 1994-98) inom vårt spridningsområde (från Frändefors till Bäckefors).

Trevlig läsning, mina damer och herrar!


Jacob Berg, Dalslands största fotbollstalang om Karl Andersson får bestämma. (Bild: Jörgen Jarnberger/IF Elfsborg)

1. JACOB BERG, IF ELFSBORG
”Jacob är född 1994 och var bofast i moderklubben Åsebro IF:s A-trupp redan som femtonåring när laget låg i division 3. Han gick sedan till allsvenska storklubben Elfsborg där han har varit med om att vinna junior-SM-guld och debutera för seniorlaget i en träningsmatch. Jacob är en lång och teknisk anfallare med sinne för målskytte.”

2. ELIN BÅÅTH, ÅSEBRO/BRÅLANDA 

”Elin är född 1997 men har redan flera år på nacken som ordinarie i ett bra damlag. Hon är en kvick och teknisk yttermittfältare, utrustad med ett bra skott. Elin gör många poäng och var en av Åsebro/Brålandas mest framträdande spelare när man som nykomling hamnade på en framskjuten placering i Division 2.”

3. SIMON SVENSSON, MELLERUDS IF
”Född 1994. Simon började i Åsebro men bytte ganska tidigt till ärkerivalen MIF. Han har mittback som sin ursprungliga position, men är väldigt allround och har även spelat innermittfältare samt anfallare för MIF i division 3. Simon har länge ansetts vara en stor talang och tränade bland annat med IK Oddevold. Nu när Mellerud åkte ur trean har därför rykten sagt att Simon skulle lämna. Hittills har dock inget skett och det ser ut som att han stannar.”

4. WICTOR SVENSSON, MELLERUDS IF

”Wictor är född 1996 och kusin till Simon. Han är en liten, snabb och teknisk innermittfältare som även jobbar hårt för laget. Wictor gjorde en bra säsong ifjol, och borde i mitt tycke fått spela betydligt mer än vad han fick. Med pappa David som ny huvudtränare kan det kanske bli ändring på det… nej, skämt åsido: Wictor har stor kapacitet och kan få sitt stora genombrott i år.”

5. SEBASTIAN HEDLUND, IFK GÖTEBORG 
”Född 1995. Moderklubben är Kroppefjälls IF där han via Melleruds IF sedan anslöt till IFK Göteborgs ungdomslag. Har varit uttagen i pojklandslag och gjort många mål för IFK i ungdomsserierna. Sebastian har dock en tung skadehistorik som har bromsat utvecklingen de senaste åren. Säsongen som kommer blir väldigt viktig för Sebastian då det börjar bli upp till bevis nu.”

BUBBLARE:

AHMED BACHALAN, MELLERUDS IF
”Ahmed är född 1994 och stod för en mycket bra säsong i år varpå han blev utsedd till årets junior i Dalsland. Han fick dock inte plats i den hårda konkurrensen på den här listan.”

(Övriga bilder: Åsebro/Brålandas hemsida, Sebastian Lamotte & Dragan Mitrovic)

Tidigare Onsdagslistor: 
12/3: Största eldsjälarna
5/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Finns det någon du hade velat ha med på listan? Kommentera här nedan!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*