Fotbollsbloggen avslöjar: ”Kärna” lägger av


Andreas ”Kärna” Ramm har gjort mål i massor under årens gång, men nu blir det inga fler. En knäskada sätter stopp för karriären. (Bild: Stefan Bennhage)

Han har haft en lång och framgångsrik karriär, men nu är den över.
Andreas ”Kärna” Ramm, 35, tvingas lägga skorna på hyllan.
– Jag hade velat välja själv när jag skulle sluta, men jag gick väl på övertid, säger han.

Det var i samband med förra fredagens träning med Edet FK, där Andreas Ramm är spelande assisterande tränare, som olyckan höll sig framme. Anfallaren fastnade med hälen i konstgräset och vred till knäet.
– Korsbandet är väck och ledbanden på yttersidan också. Det är liksom menlöst att operera, konstaterar ”Kärna” som egentligen inte hade något val:
– Nä, nu är det tyvärr färdigt med fotbollen.

En orsak är livet vid sidan av planen:
– Ja, jag vill ju inte riskera framtida men. Jag har två grabbar på fem och sju år, och måste tänka på dem också. Dessutom har jag inte lust att bli förtidspensionär när jag är 36 år.

För Edet, nykomling i division 4, är förlusten ytterst kännbar. Andreas Ramm blev lagets bäste målskytt ifjol med sina tio fullträffar, och har under försäsongen varit en viktig pådrivare i ett annars ungt lag.
– Tanken var att jag skulle få mittfältet och anfallet att sitta ihop bättre i år, eftersom det inte fungerade för fem öre förra året, och sedan gå vidare med tränarkarriären. Men den planen sprack tyvärr, säger han.

Sedan det stod klart att karriären var över har ”Kärna” tagit en och annan promenad längs minnenas allé:
– Jag hade sju timmar på lasarettet när jag väntade på ortopeden, och då stod man och tänkte litegrann på vad man har sysslat med under årens lopp.

Vilka är dina främsta minnen som spelare?
– Det är klart att det var fantastiskt när vi gick upp i allsvenskan med Ljungskile, inte minst själva resan hem från Landskrona. Men starkaste minnet var egentligen matchen hemma mot Häcken när jag nickade in 1-0 utan korsband, berättar ”Kärna”.

Nu läggs istället allt fokus på tränarsysslan i Edet, som delas med Christian ”Kittan” Hultberg.
– Det har fungerat väldigt bra så här långt, vi kompletterar varandra väl. Man har ju samlat på sig en del tjuvknep under åren som man kan lära ut, menar Andreas Ramm som hunnit representera klubbar som FC Trollhättan, Vänersborgs IF, IFK Uddevalla och norska Kongsvinger.
– Jag hade velat välja själv när jag skulle sluta, men jag gick väl på övertid, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*