Onsdagslistan: Bästa offensiva spelarna

Veckans lista komponeras av Moe Abdu, en framträdande spelare i Vänersborgs FK som känner allt och alla inom den lokala fotbollen. Moe ser också fler matcher än de flesta, och är därmed den perfekte kandidaten till att ranka områdets bästa offensiva spelare (dvs de som spelar i lokala klubbar, inte såna som har flyttat utanför våra gränser). 

Vilka tror ni är med på listan? Scrolla nedåt så får ni se!


Nummer ett på veckans lista: Boyd Mwila, Vänersborgs FK. (Bild: Sebastian Lamotte)

1. BOYD MWILA, VÄNERSBORGS FK
”Boyd är grym. Han har bra teknik och bra fart. Han gillar att utmana sin back och är jävligt bra i en-mot-en-situationer. Boyd är kanske ingen stor målskytt, men han är bra med båda fötterna och rappare i steget än någon annan spelare här i området.”

2. JOSEF DAOUD, FC TROLLHÄTTAN 
”Det är svårt att jämföra Josef och Boyd, eftersom Boyd ändå har större meriter och har spelat i allsvenskan. Men Josef är i alla fall oerhört viktig för FCT, både efter vad jag har läst och sett själv. Han gör sina mål, är en bra framspelare och gör ofta sin gubbe. Det är ganska ovanligt med en spelare som både gör och ligger bakom så många mål som Josef.”

3. SELAMI SINANI, VÄNERSBORGS IF
”’Sella’ är en skicklig passningsspelare som är duktig en-mot-en och som har bra spelförståelse. Han är också teknisk och har väldigt låg tyngdpunkt. Jag tycker att han är oerhört viktig för VIF – är inte han med så tror jag inte ens att passningsspelet fungerar. Man tror kanske inte att ’Sella’ är en bra bollmottagare eftersom han är så liten, men han är faktiskt väldigt bra på det också.”

4. VICTOR MOLLAPOLCI, FC TROLLHÄTTAN
”Han är en snabb spelare och en duktig målskytt. Jag har inte sett ’Molla’ lika mycket i FCT som i Mellerud och Åsebro, men jag vet att han är väldigt komplett och stark, trots att han är så liten. Jag tror också att han fungerar bättre som forward än som yttermittfältare, som han har fått spela tidigare.”

5. MOE ABDU, VÄNERSBORGS FK
”Jag tänkte inte ta med mig själv, men min lagkamrat Jonas Emanuelsson tyckte det. Han anser väl att jag är duktig en-mot-en, snabb och har ganska bra teknik. Och en okej vänsterfot. Jag har utvecklats mycket sedan jag fick Raimo (Käkelä) som tränare, han har gett mig förtroende och utvecklat min spelförståelse. Jag vill spela högre upp i seriesystemet, jag gjorde ju ändå 19 mål i division 4 förra året och vann den interna skytteligan.”

(Övriga bilder: Sebastian Lamotte, Jerry Lövberg)

Tidigare onsdagslistor:
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största talangerna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Vilka spelare tycker du borde ha varit med på listan? Lägg en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*