Onsdagslistan: Säsongens hetaste matcher

Till helgen inleds den lokala fotbollssäsongen på allvar, och vad passar då bättre än att låta IFK Trollhättans mittfältstuggare Alexander Karlström ranka årets hetaste matcher. Han häller gärna lite extra tändvätska på de lokala fotbollsbrasorna, men använder sig också av en stor dos ironi och humor.

Hoppas att ni gillar läsningen, det gör i alla fall jag.


Emil Guldbrandsen och hans Vänersborgs IF står inför två heta derbymatcher mot stadsrivalen FK. Denna bild är från fjolårsmötet med Mellerud. (Bild: Sebastian Lamotte)

1. VÄNERSBORGS IF-VÄNERSBORGS FK 
(5 juni VIF-VFK, 30 augusti VFK-VIF)
”Egentligen en andraplats i listan men då både herr- och damsektionerna spelar i samma serie så blir det ett riktigt sjöslag i Vänersborg om vilken förening som är kungen i kommunen. Kan ärligt säga att jag inte kan så mycket om damernas lag mer än att min svägerska var på g till något av lagen i vintras. Ryktena är många här i Trollhätteland, om hur de båda Vänersborgsklubbarna försöker att förstöra för varandra. Det mesta är säkerligen skitsnack, men det höjer derbyts temperatur avsevärt. Men den största frågan är: Vem av Ibrahim Tahini och Femija Selmanovic springer framför sin förra klubbs avbytarbås och kysser klubbemblemet efter ett segermål i 89:e matchminuten? Den 5:e juni vet vi svaret.”

2. ODDEVOLD-FCT
(12 maj Oddevold-FCT, 1 september FCT-Oddevold)
”Ett ihopköpt Oddevold mot ett mer hemvävt FC Trollhättan. Distriktets bästa lag har ett momentum på Oddevold genom att man tog fyra poäng av dem förra året. Derbyt skulle kunna vara en fingervisning om FCT:s nysatsning kan bära frukt upp mot toppen. Det måste vara skönt för FCT att kunna luta sig mot veteranen Jonas Bjurström och det kommer att räcka för att slå motståndet från Uddevalla. Seger i derbyna och vägen ligger öppen för en framskjuten placering.”

3. GÖTA BK-EDET FK
(2 maj Göta-Edet, 8 augusti Edet-Göta)
”Jag har ingen större kunskap om varken biffbyggarna från Göta eller slusslaget Edet FK – Sveriges första sluss byggdes där, så fick man med lite allmänbildning också. Men att det blir ett sjujäkla derby är det inget snack om. Storebror Edet lär i år bli omsprungna av lillebror Göta, som har värvat friskt under försäsongen, inte minst spelare FRÅN Edet FK. Dessa derbyn är så uppsnackada att det lär bli till att packa ner familjen i bilen och bege sig söderut för att se dem. Jag blir oerhört missnöjd om jag inte får se minst tre röda kort i den första matchen, där det lär smälla i som aldrig förr. Jag är glad att dessa lag inte är i vår serie, då hade det blivit rullator resten av livet. Och nej, de kan inte bara smälla på, Göta försöker att spela en passningsorienterad fotboll och visade det mot oss i en träningsmatch nyligen.”

4. IFK TROLLHÄTTAN-HALVORSTORP
(29 maj IFK Trollhättan-Halvorstorp, 13 september Halvorstorp-IFK Trollhättan)
”För andra året i rad ska vi i Kamraterna möta det mer fysiska och robusta Halvorstorp i ett derby i division 4 Norra. Det är en match som handlar om att vara det tredje bästa laget i stan, men för att slå på lite tändvätska på brasan så kan jag redan nu konstatera att vi kommer gå segrande ur denna strid. Det här året kommer vi inte att vänta in er till mittplan så att ni kan slå era långbollar, utan vi kommer att köra över er innan ni ens har tagit er ur eget straffområde. Frågan som återstår: Räcker tändväskan för att Halvorstorp ska slå de blåvitrandiga från Kamratgården?”

5. SJUNTORP-UPPHÄRAD
(24 maj Sjuntorp-Upphärad, 30 augusti Upphärad-Sjuntorp)
”Upphärad är anfört av Jilo Helou och Emir Cosovic som har värvat mycket och bra. Laget lär höja sig rejält i år och att slå sina stora rivaler från Sjuntorp borde stå högst på önskelistan. Det är väldigt infekterat samhällena emellan om jag ska tro min lagkamrat Kristoffer Thorén, med Sjuntorps IF som moderklubb. ’Hellre dö än att spela i Upphärad’, är hans utspel i frågan. Och med detta uttalande i åtanke samt att dessa lag kommer att blanda sig i toppstriden i sexan, då förstår ni att detta är säsongens match för lagen ifråga.”

Bubblare: Mellerud-Åsebro, ”en massa matcher i Trollhättesexan”, Skoftebyns möten med Vänersborgslagen.

Är det någon annan match som borde ha varit med på listan? Kommentera!

Tidigare onsdagslistor:
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*