Onsdagslistan: Damspelare att bevaka

Veckans onsdagslista ska inte ses som en ranking, utan snarare som ett hjälpmedel. Fredrik Andersson, tränare i Trollhättans BoIS damlag, har nämligen listat (utan inbördes ordning) fem unga damspelare vars framfart man bör följa under den kommande säsongen. Fredrik har medvetet valt spelare födda runt 1997, då dessa är i början av sina seniorkarriärer och därmed lär kunna underhålla oss lokalfotbollsälskare i många år framöver.

Trevlig läsning!


Isa Mossberg är en av de damspelare som man bör bevaka extra noga i höst. (Bild: Skoftebyns hemsida)

1. ISA MOSSBERG, SKOFTEBYNS IF (17 ÅR)
”Isa är en fartspelare som jag tror kommer att slåss om en plats i startelvan i år, 14 matcher och 4 mål blev det ifjol enligt Skoftebyns egna statistik, och det tror jag att det kommer bli fler av i år. Isa gillar den öppna ytan och har blivit kallare när lägena väl kommer.”

2. FARANGIS HADI, VÄNERSBORGS FK (16 ÅR)
”En liten personlig favorit. Farangis är en explosiv innermittfältare som är snabb på små ytor. Hon har ett underbart spelsinne och kommer vara till besvär för många lag i division 3 Västra. Farangis får mig faktiskt att tänka på Veronica Boquete i Tyresö.”

3. FRIDA ÖSTERBERG, TROLLHÄTTANS BOIS (16 ÅR)
”Frida är en slitvarg i samma anda som Håkan Mild, om man får ’svära i kyrkan’ lite. Hon är en tuff krigare som inte tvekar att riskera liv och lem för att vinna ett simpelt motlägg på mittplan. Frida har blivit tryggare med boll och är nu även svår att ta bollen ifrån.”

4. IDA LUNDQVIST. TROLLHÄTTANS FK (16 år)
”Ida är en stor, stark innermittfältare med fin blick för spelet. Hon är en tvåvägsspelare som håller balansen på mittfältet åt sitt lag. Ida spelade i dåvarande division 3 (nuvarande division 2) redan för två år sedan, och om jag har förstått det rätt så har hon medvetet tagit ett steg tillbaka för att hitta glädjen till fotbollen igen.”


Mirjam Bader, VFK. (Bild: Sebastian Lamotte)

5. MIRJAM BADER, VÄNERSBORGS FK (16 ÅR)
”Mirjam är en stor, bolltrygg spelare som verkar sakna nerver. Hon har haft en stor del i VFK:s avancemang till trean förra året och vann den interna skytteligan på 17 mål. Det ska bli kul att följa henne nu när tempot höjs och motståndarna är strået vassare.”

Vilka andra damspelare bör man bevaka extra noga i vår? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*