Fotbollsbloggen tippar: Division 6 Trollhättan

Om man bortser från själva seriesystemshierarkin så måste Trollhättesexan vara den mest intressanta serien i området. Åtta av tio lag är lokala, och övriga två ligger precis utanför TTELA:s spridningsområde. Fotbollsbloggen spår också att det blir en förening från närområdet, närmare bestämt Wargöns IK, som tar hem segern till slut.

Hur övriga lag placerar sig kan ni se här nedan. Trevlig läsning!

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN (HERRAR)

1. Wargön
———————————-
2. FC Gauthiod
———————————-
3. Trollhättans IF
4. Hjärtum
5. Sjuntorp
6. Upphärad
7. Trollhättans Syrianska
8. Lödöse Nygård

9. Alvhem
10. Trollhättans FF

Fotnot: Åsaka och FC Red Black har dragit sig ur serien.


En mardrömsarena för många lag i år? Jodå, Wargön lär ta många segrar på Hallevi denna säsong, åtminstone om Fotbollsbloggen får säga sitt. (Bild: Jerry Lövberg)

1. Wargön
Utropstecken:
Andreas Malm. Han är en avig dribbler som kommer att göra stor offensiv nytta för Wargön, om inte skadeeländet fortsätter. Potentialen till succé finns, och den är stor.
Frågetecken: Håller laget för favoritskapet? Jo, jag tror det.
Kommentar: Wargön har utnyttjat sin position som Vänersborgs kommuns tredje bästa lag, och lockat över flera spelare från såväl VIF som VFK. Eric Nylander, Andreas Malm och Kristoffer Ek (samtliga VFK) sticker ut bland dessa, tillsammans med mannen som har Tvåstads mest vältrimmade mustasch: Tobias Stenvall (IFK Trollhättan). Wargön har dessutom ökat konkurrensen på målvaktspositionen. Allt detta har haft en positiv inverkan på försäsongens resultat, som imponerar. Enda ordentliga minuset är att fjolårets bästa målskytt och seriens kanske bäste spelare, Tomas Borgmalm, har tagit en så kallad ”paus” från fotbollen på obestämd tid.

2. FC Gauthiod
Kommentar:
FC Gauthiod har slagit flera division 5-lag under försäsongen och överlag sett väldigt starkt ut. Visst är truppbredden ett orosmoln, men kvalitén är ofrånkomligen hög. Spelare som Philip Rigfelt (Levene-Skogslund) och Sven Johansson tillhör seriens bästa, men de har givetvis övermän. En av dessa är försvararen Jonas Larsson, som haft en lång fotbollsresa som började i IFK Trollhättan och som gått via Stockport, FCT, Oddevold samt IK Gauthiod. Han är ny assisterande tränare och därmed Christian Luisas högra hand.

3. Trollhättans IF
Utropstecken:
Jonas Sundström. 26-åringen, som är äldre bror till VFK-Fredrik, är en målskytt av rang. Om skadorna uteblir så är han definitivt en potentiell vinnare av Trollhättesexans skytteliga.
Frågetecken: Kan TIF bygga ihop en sammansvetsad grupp? Det är i min mening en tränares främsta uppgift, och där har Ulf Schött sannerligen en intressant utmaning framför sig, på kort tid dessutom.
Kommentar: Trollhättans IF har en bred trupp bestående av 21 nya spelare, utmärkta träningsförhållanden och en positiv atmosfär som omgärdar hela föreningen. Hur långt det räcker? Jodå, långt. Konkurrensen i serien är inte mördande, och TIF har flera karaktärsspelare som lär minska antalet bottennapp till ett minimum. En av dessa är Svante Hedin, som gjorde 17 mål för Åsaka ifjol och därmed slutade tvåa i skytteligan. Hans partnerskap med Jonas Sundström (Trollhättans FK) blir väldigt spännande att följa.

4. Hjärtum
Utropstecken:
Marcus Algevi. Den 21-årige anfallaren är snabb, teknisk och en naturlig målskytt, vilket fjolårets 14 fullträffar visade med eftertryck.
Frågetecken: Håller målvaktsbesättningen? Hjärtum tappade stolpvaktaren Cristoffer Nilsson till Göta, och ersatte honom med comebackande veteranen Martin Karlsson. Om han blir skadad är det utespelaren Martin Fahlberg som står näst på tur.
Kommentar: Hjärtum tappade inför fjolårets höstsäsong målspottaren Mikael Persson, som då hade satt 16 baljor, men lyckades ändå spurta till sig en fjärdeplats, med sämre målskillnad än Sjuntorp. I år missar samme Persson de två, tre första omgångarna, men är sedan tillbaka. I övrigt har Hjärtum breddat truppen, och spelande tränaren Martin Pettersson – känd för sina majestätiska tvåfotsfinter – lär vara tämligen nöjd med urvalet av spelare. Under försäsongen har dessutom resultaten skvallrat om att Hjärtum blir ett lag att räkna med även i år.

5. Sjuntorp
Utropstecken:
Niklas Fredriksson. Jag är inte säker på hur mycket med den bollskicklige och elegante mittfältaren kommer att spela, men när han väl gör det så är det svårt att missa hans närvaro.
Frågetecken: Sjuntorp har visserligen vunnit mot flera seriekollegor under försäsongen, men i övriga matcher har man varit alltför givmilt i eget straffområde. Defensiven måste klaffa bättre om det ska bli en framskjuten placering.
Kommentar: Det blev en mycket fin tredjeplats för Sjuntorp i förra årets upplaga av Trollhättesexan, men det är frågan om man kan upprepa den bedriften nu. Offensivt överträffades laget då bara av Trollhättans BoIS, och bäst av allt var att målskyttet var jämnt fördelat över flera spelare. Nu har klubben tappat några tongivande pjäser –duktige mittfältaren Pontus Sandersson (Trollhättans FK), samt bröderna Johan samt Magnus Grönvall – och samtidigt är konkurrensen från övriga lag hårdare i år. Om Simon Lönn, Ken Wetterlund samt spelande tränaren Johan Hestholm fortsätter att producera framåt så kan det dock alltjämt bli en väldigt trevlig säsong ute på Sjuntorpsvallen.

6. Upphärad
Utropstecken:
Jilo Helou. Visst har skadorna till viss del tagit ut sin rätt, men den 30-årige anfallaren är fortfarande ett stort hot för varje motståndarförsvar, med sin fart och teknik.
Frågetecken: Får UIK tillgång till alla sina nyförvärv? Problem i förhandlingarna med IFK Trollhättan har inneburit att flera spelare riskerar att bli ettårsfall, och i nuläget ligger ingen överenskommelse nära till hands.
Kommentar: Upphärad står för ett ambitiöst upplägg och har dessutom lyckats värva till sig både bredd och kvalitet inför den stundande säsongen. Fjolårets tiondeplats ska inte behöva upprepas, även om det har varit sparsmakat med segrar under försäsongen. Totalt är nyförvärven – om samtliga, som sagt, får användas – 15 till antalet och däri ligger också Jilo Helous största utmaning. Gruppen verkar dock vara homogen och nog finns det gott om både inställning och teknisk kvalitet, men också viss nyckfullhet. Det räcker långt, men inte ända fram till den topp-3-placering som Helou själv satt som målsättning.

7. Trollhättans Syrianska
Utropstecken:
Prince Thekkethala. 24-åringen gjorde fyra mål för IFK Trollhättan ifjol och blir en viktig pjäs för Syrianska, inte minst då han ser ut att ta ansvaret som lagkapten under denna säsong.
Frågetecken: Finns jämnheten? Det är fortfarande ett alldeles för stort glapp mellan Trollhättans Syrianskas bästa och sämsta insatser.
Kommentar: Trollhättans Syrianska har vid flera tillfällen under försäsongen visat att man har kapaciteten att spela jämnt med divisionsmässigt bättre lag. Däremot har man också förlorat mot likvärdiga eller, på papperet, sämre motstånd, och det oroar förstås. På spelarfronten har många nya namn hämtats in, främst från nedlagda FC Red Black, samtidigt som andra har valt att lämna Granngården. Bland dessa återfinns Ahmed Al-Habobi (IFK Trollhättan) samt duktige målvakten Rachid Nord (Halvorstorp). Allt som allt innebär det att man troligtvis kan förvänta sig en repris av fjolårets säsong, då laget slutade sjua.

8. Lödöse Nygård
Utropstecken:
Jimmy Aronsson. Anfallaren gjorde 13 mål ifjol och var en starkt bidragande orsak till den slutliga sjätteplatsen i tabellen. Han har också visat fin form under årets försäsong.
Frågetecken: Hur bred är truppen? I den DM-match mot Arentorp Helås (förlust 1-5) som jag själv bevittnade så fanns bara en spelare på bänken. Fler lär behövas längre fram, om man säger så.
Kommentar: Resultat är inte alltid det viktigaste, men faktum är att Lödöse Nygård har förlorat nästan varenda träningsmatch – och bara vunnit en, 2-1 mot Långared, – under försäsongen. Det är inte särskilt förtroendeingivande. Man ska dock inte glömma att laget även släppte in många mål under fjolåret, men att man då kompenserade detta genom att vara ytterst produktivt framåt. Och även denna säsong blir ovan nämnde Aronsson, tillsammans med Amir Shaat, väldigt viktig. Däremot verkar LNIK ha förlorat Andreas Åkerblad, som gjorde åtta mål ifjol. Totalt sett innebär det att Lödöse Nygård lär placera sig i ett ingenmansland mellan placering sex och åtta, för nog ska man vara bättre än både Alvhem och TFF.

9. Alvhem
Kommentar:
Alvhem slutade på åttonde plats ifjol, och målsättningen måste vara att nå just den platsen i en serie som nu endast innehåller tio lag. De senaste träningsmatcherna har AIK presterat bättre än tidigare, och nog finns det mycket rutin och skicklighet hos vissa spelare. Ojämnheten är dock påfallande, och Alvhem har åkt på tre riktiga bottennapp under försäsongen – 1-9 mot Älvängen, 1-14 mot Trollhättans FK, samt 0-12 mot Gerdsken. Nä, lagets riktiga ”seriefinal” spelas redan i den första omgången, då Trollhättans FF gästar Gläntevi.

10. Trollhättans FF
Utropstecken:
Ersan Zubovic. Gammal är äldst i den 41-årige mittfältarens fall. Visst har Zubovic tappat en del i tempo, men fötterna är lika känsliga som någonsin tidigare.
Frågetecken: Håller kvalitén? TFF har haft många spelare närvarande under träningspassen, men det är tyvärr inte enbart den parametern som avgör hur många poäng man plockar ihop under en säsong.
Kommentar: Trollhättans FF släppte in 74 mål under förra säsongen, och bara Västerlanda var sämre. Dessutom gjorde man minst mål av samtliga lag. Under försäsongen har det sett lite bättre ut bakåt, men TFF lär ändå få vittja nätet vid ganska många tillfällen i år. Ovan nämnde Zubovic (Bosna) blir givetvis en injektion, och kanske kan han – kombinerat med den fina inställning som föreningens spelare tidigare har uppvisat – ändå räcka till ett poängsnitt som överträffar det från ifjol.

Vad tycker du om Fotbollsbloggens tips? Kommentera gärna!

Tidigare tippade serier:
20/4: Division 5 Nordvästra (herrar)
19/4: Division 2 Bohuslän/Dal (damer)
18/4: Division 1 Södra (herrar)
17/4: Division 4 Bohuslän/Dal (herrar)
16/4: Division 4 Södra (herrar)
15/4: Division 3 Dalsland (damer)
15/4: Division 4 Norra (herrar)
10/3: Division 3 Nordvästra (herrar)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*