Hans Adolfson mot rasism

Uppropet mot rasism inom fotbollen fortsätter att öka i magnitud.
Bara det senaste dygnet har både Trollhättans IF och Vänersborgs IF tagit ställning i frågan.

Det hade kanske inte varit en nyhet i vanliga fall, men jag måste delge er bilden som lades upp idag på VIF:s Instagramkonto. Där figurerar en av mina absoluta favoritpersoner inom den lokala fotbollen, lagets assisterande tränare Hans Adolfson, i ett liknande sammanhang som vi tidigare har sett Upphärad och Trollhättans Syrianska, samt nu senast TIF.

I motljus dessutom. Och kanske i ett – vad vet jag – ironiskt sammanhang. Jag älskar det i alla fall. 

Av alla världens bilder mot rasism är denna tveklöst min favorit.

Fotnot: Vänersborgs IF:s Instagramkonto hittar ni här, eller genom att söka på ”vanersborgs_if”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*