Onsdagslistan: Bästa hemsidorna

Denna veckas listmakare heter Tobias Coster, materialansvarig och sociala medier-guru i Melleruds IF samt skribent på Melleruds Nyheter. Tobias är en ständigt uppkopplad lokalfotbollsälskare och därmed den perfekte personen att utse områdets bästa hemsidor.

Läs och besök, mina damer och herrar. 


Områdets bästa klubbhemsida tillhör FC Trollhättan. Men det blir bakläxa på stavningen av laget Skultorp. 

1. FC TROLLHÄTTAN (fct.nu)
”Områdets bästa hemsida utan större konkurrens. Hemsidan är värdig en division 1-klubb men går lika fint att ha om – eller när – klubben tar steget upp till allsvenskan om några år. Snygg, stilren och enkel i sin uppbyggnad. Det är lätt att hitta det man söker, vare sig det är senaste resultaten, truppen eller referat från matcher. På startsidan kan man få direktrapportering från pågående match och liveuppdatering på deras Instagramkonto. Uppdateringar efter match kommer snabbt tillsammans med välskrivna referat och proffsiga bilder. En välskött och fräsch hemsida som är värd att titta in på.”

2. VÄNERSBORGS IF (svenskalag.se/vif)
”Vänersborgs IF har en otroligt fräsch hemsida sett till innehållet. Välskrivna referat, ofta ”inför match”-rapporter och snabba uppdateringar. Hemsidan är byggd utifrån svenskalag.se, en stabil hemsida med enkel layout som är lättnavigerad, men väldigt osexig. Det man söker, det hittar man – vilket är hela poängen med en hemsida i slutändan. VIF har mycket bilder från matcher, och för statistik på spelarna som går att kolla upp under deras uppdaterade truppsida där varje spelare har en profilbild. Hemsidan känns proffsig och att VIF är så aktiva gör toppplaceringen välförtjänt.”

3. MELLERUDS IF (mellerudsif.se)

”Mellerud är en god uppstickare och överlägset bäst i Dalsland, men har långt kvar till FCT-klass. Hemsidan är ny sedan ett år tillbaka och fortfarande under utveckling. För att tillhöra en klubb i division 4 så håller den hög klass och är mycket uppdaterad. Referat och bilder läggs upp snabbt efter matcher och det finns all information som behövs. På truppsidan finns det både profilbilder, lagbild och information om varje spelare. Bildspel och filmade intervjuer efter matcher gör inte saken sämre. Även kommande matcher, resultat och tabell är enkelt att hitta, information som är viktigt för en hemsida. Kika gärna in på Dalslands bästa lagsida.”

4. VÄNERSBORGS FK (svenskalag.se/vfk) ”Det blev en fjärdeplats för VFK, som dock hade kunnat placera sig högre upp. VFK har listans bästa referat, som målar upp matchen så att det känns som att man är där på plats. Hemsidan är uppdaterad och referat kommer upp snabbt efter matcherna. VFK har byggt hemsidan på svenskalag.se, och precis som VIF så är det ett säkert sätt att få ut information. Enkel navigering, lätt att hitta resultat och tabeller. Det som saknas är bland annat bilder och en truppsida med profilbilder och information om varje spelare. Ett plus är att VFK-låten finns lätt åtkomlig att sjunga med till.”

5. SJUNTORPS IF (svenskalag.se/sjuntorpsif)
”Det här var den plats som var klart svårast att välja ut, och många lag var nära att komma med. Utmanarna föll på små detaljer, detaljer som Sjuntorps IF hade. De har bra referat som läggs upp kort efter match; dessa är utförliga och man får en bild av hur matchen var. Vidare så finns det resultat, tabell och statistik för varje spelare. Truppsidan är uppdaterad till viss del – alla spelare har inte profilbilder, men det finns information om varenda en av dem. Även Sjuntorps hemsida är byggd utifrån svenskalag.se, så både navigering och layout är enkel och man får en bra överblick och hittar det man söker. Att Sjuntorp saknar bilder på hemsidan är ett minus, likaså att caps lock var intryckt när spelartruppen lades in.”

Bubblare (utan inbördes ordning): Åsebro/Brålanda, Trollhättans FK, Åsebro IF, Brålanda IF, Göta BK, Skoftebyn.

Finns det någon hemsida som borde ha varit med på listan? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
30/4: Bästa herrmålvakterna
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*