Onsdagslistan: Bästa spelarna i Trollhättesexan

I veckans onsdagslista vänder vi blickarna mot en serie som sällan får särskilt mycket uppmärksamhet. Ändå är det den serie med flest lokala inslag, och där 80 procent av klubbarna tillhör vårt område. Jag talar naturligtvis om herrarnas division 6 Trollhättan, eller Trollhättesexan som den kallas i folkmun.

Men vem är egentligen seriens bäste spelare? Och vilka andra aktörer bör man bevaka extra noga när man befinner sig på Hallevi, Lindåsvallen eller Skogshöjden? Svaret får ni från Lars Torstensson, som representerar Trollhättans IF på fotbollsplanen och som dessutom kan ståta med att ha dömt matcher i samma serie. Men inte samtidigt förstås.

Take it away, Lars!

1. EMIR COSOVIC, UPPHÄRADS IS

”En innermittfältare som är helt outstanding i Trollhättesexan och där Upphärads spelidé är uppbyggd på att Emir ska hämta boll djupt nere i banan och fördela den vidare tills den letar sig in i nätmaskorna. Under säsongsupptakten har det burit frukt för Upphärad, och hans samarbete med Jilo Helou – som Emir också delar tränarsysslan med – är iögonfallande för den som efterfrågar fotbollsporr på den här nivån. Om inte Emir hade haft otur med skador och tränare som velat flytta runt honom på olika positioner så hade han med största säkerhet skördat framgångar i minst division 3 även denna säsong.”

2. PONTUS JOHANSSON, HJÄRTUMS IS
”Hjärtum plockar hem trepoängare då och då trots sin ganska tunna trupp, och där bär Pontus laget på sina axlar. Genom sina år i Skoftebyn – som högst i division 2 – bidrar han med sitt lugn, positionsspel, sin kvickhet och sitt sätt att hjälpa sina medspelare att bli bättre. Pontus kan, tillsammans med målskytten Marcus Algevi, vara den största anledningen till att Hjärtum utmanar om att bli ett topplag även i år. Jag vill säga att utan honom hade Hjärtum troligtvis placerat sig i botten av tabellen.”

3. PONTUS OLSSON, TROLLHÄTTANS IF
”Pontus är kanske den mest komplette spelaren i hela Trollhättesexan. Han har spelat högt upp i seriesystemet under sin långa karriär och var redan som 20-åring med och vann division 3 med just Trollhättans IF, den klubb han nu återvände till inför säsongen. Man kan man säga att den nu 35 år unge Pontus har en fysik som om han fortfarande var i dryga 20-årsåldern, vilket märks i man-mot-man-spelet, både defensivt och offensivt. Som medspelare anser jag att han kommer bäst till sin rätt i en yttermittfältsroll där han får lura upp motståndarbackarna på läktaren för att köpa korv. Hittills har han dock placerats som innermittfältare under säsongsinledningen, och gjort det strålande. I och med jobb och den sociala situationen kommer Pontus tyvärr missa ett antal matcher och det kommer att svida rejält för mitt TIF. Jag hoppas i alla fall att vi får fortsätta att se Pontus på planen i några säsonger till.”


Prince Thekkethala, här i IFK Trollhättans dress under säsongen 2010.

4. PRINCE THEKKETHALA, TROLLHÄTTANS SYRIANSKA
”Prince är den ’okrönte Carl-Philip Bernadotte’ i Trollhättesexan. En så kallad klippa i den stormiga oceanen och en fantastiskt trevlig man som spelar elegant, är farlig framåt och inte den man direkt bara tar bollen av. Han har växt in i en roll att föregå med gott exempel i en klubb som emellanåt får mycket fördomar emot sig och bevakas extra hårt av såväl domare som motståndare. Prince kan alltså hjälpa flera andra suveränt duktiga spelare att fokusera på spelet istället för att ta ut sin ilska på planen. Om Trollhättans Syrianska gör en bra säsong har man med största sannolikhet Prince att tacka för det.”

5. SIMON ANDERSSON, WARGÖNS IK
”På topp 5-listan kunde flera Wargönspelare ha hamnat, men jag väljer att plocka ut Simon för hans stora ledaregenskaper i ett favorittippat Wargön, som har satsat mycket för att ta steget upp i division 5. Jag anser att han är den viktigaste länken om Wargön ska vinna serien i år, då han har en otroligt sympatisk personlighet som smittar av sig på ett positivt sätt inom laget, samtidigt som han kan ryta till på ett ödmjukt sätt och kräva det hårda jobbet som behövs i varje match. Han håller också gärna god ton mot domarna. Simon har oftast grym tajming i dueller, och det beror nog på hans speluppfattning och fysik.”

Bubblare: Jilo Helou (Upphärads IS), Jonas Larsson (FC Gauthiod), Philip Rigfelt (FC Gauthiod), Johannes Kuneinen (Trollhättans Syrianska), Andreas Åberg (Wargöns IK), Eric Nylander (Wargöns IK), Niklas Andersson (Wargöns IK), Marcus Algevi (Hjärtums IS), Tobias Johansson (Trollhättans FF), Niklas Fredriksson (Sjuntorps IF).

Vilken eller vilka spelare tycker du borde ha toppat listan? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
7/5: Bästa hemsidorna
30/4: Bästa herrmålvakterna
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

(Bilder: Roger Lärk, Trollhättans IF på Instagram, Sebastian Lamotte)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*