Alibek gör comeback efter otäck skada

En skada satte stopp för både seriepremiär och landslagsspel.
Men imorgon gör Alibek Aliev äntligen comeback.
– Jag har haft lite otur, säger 17-åringen som tillhör Elfsborg.

Det var i samband med övningen ”kvadraten” på träning, för ungefär åtta veckor sedan, som Alibek skadade sig illa.
– Jag höll i bollen och såg en kille som skulle tackla mig, men han höll inne tacklingen och jag snubblade över hans fot. Det blev en motrörelse och två ledband i foten gick av och ett skadades, berättar den förre Vänersborgs FK-spelaren.

Dagen efter skulle Alibek Aliev ha åkt på ett tredagarsläger med det svenska P96-landslaget, men istället tvingades han till flera magnetröntgensessioner på IFK-kliniken i Göteborg, samt långvarig rehabilitering.
– Jag vågar fortfarande inte riktigt skjuta, och det var otur att det var just högerfoten. Om det var vänstern så hade det varit helt okej, resonerar 17-åringen som tidigare brottats med en meniskskada i ena knät.

Men imorgon, lördag, är det alltså dags för comeback när Elfsborgs U19-lag möter Malmö FF på bortaplan.
– Jajamen, jag får nog spela 20-30 minuter för att se om foten känns bra, och om den gör det så startar jag mot ”Blåvitt” nästa helg. Går det bra där så får jag nog lira med U21-laget framöver, tror Alibek.

Elfsborg ligger efter sex omgångar på sjunde plats i juniorallsvenskan. I samma serie parkerar FC Trollhättan för närvarande på nästjumbopositionen.

Fotnot: Läs Fotbollsbloggens lördagsintervju med Alibek här!

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*