Brålandas nya låt ger ”spark i röven”

Brålanda IF har en ny formel för framgång.
I år marscherar laget in på Sörbyvallen till tonerna av en nyskriven hyllningslåt.
– Det är en text som inspirerar och som ger en spark i röven, säger Kristoffer Lidre, en av upphovsmännen.

Kristoffer Lidre (övre bilden) har själv en självklar koppling till Brålanda IF. Pappa Bengt sitter i föreningens styrelse, och lillebror Vilhelm är startspelare i A-laget. Själv lade Kristoffer av med fotbollen vid 16 års ålder, men känslorna för BIF lever kvar.

Varför bestämde ni er för att göra en låt till Brålanda?
– Vi satt och pratade om laglåtar och sa att det inte är så förbannat svårt att göra en inmarschlåt. Då bestämde vi att vi skulle göra en till Brålanda, eftersom man satsar på att gå upp till fyran. Från början var det mer en kul grej, men ju längre vi arbetade på den desto mer seriöst blev det, säger Kristoffer Lidre som tillsammans med Anders Sköld (”den musikaliska hjärnan i det här”, nedre bilden) har gett upphov till stycket.

Hur skulle du själv beskriva låten?
– Vi ville göra något som skulle vara trallvänligt samtidigt som det var lite hårdare. De flesta låtar som har gjorts, som ”Hårda bud i Mellerud”, har inte riktigt den tyngden. Det ska vara hårt, men ändå nå ut till en större publik.

Redan i premiären mot Håfreström spelades låten, och det blev också seger med 2-1 i den matchen. Reaktionerna från allmänheten har enbart varit positiva, och framöver har BIF planer på att köpa in nya högtalare på Sörbyvallen för att göra upplevelsen ännu mäktigare.
– Ja, det är många som har reagerat på att det låter bra och proffsigt. Jag tror inte att det var det här de hade väntat sig, men det är kul att den har mottagits så positivt, konstaterar Kristoffer Lidre.

I låten kallar ni Brålanda för ”Dalslands stolthet”. Är det kontroversiellt att säga så?
– Det är ju en subjektiv uppfattning, men tanken är att det ska peppa de som går ut på planen. På något sätt är man alltid bäst, även om man förlorar. Just därför ska det vara en text som inspirerar och som ger en liten spark i röven så att man sträcker på sig och verkligen tar i.

Ni sjunger också att ”seriesegern snart är vår”. Vad tror du om Brålandas chanser i år?
– Utefter det jag har sett i premiären och några andra träningsmatcher så finns det definitivt potential att gå upp. Sedan handlar det ofta om tillfälligheter i fotboll, men med den startelvan man har och om man får hålla sig friska så tror jag definitivt att man kan avancera upp från femman, säger Lidre.

Här är låten:Fotnot
: Upphovsmännen Kristoffer Lidre och Anders Sköld har två band ihop – coverbandet Aeroflot samt Powermetalbandet Veonity, som till hösten släpper en fulllängdsskiva.

(Bilder: Veonity)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*