Fotbollen delar familjen Tersing

Hans pappa är tränare för Göta BK.
Men igår gjorde 14-årige Tom Tersing sin seniordebut för rivalklubben Edet FK.
– Det är roligt för honom, säger Marcus Tersing.

Tersing den äldre har representerat både Inlands IF och Lilla Edets IF – som nu gör gemensam sak under namnet Edet FK – men är sedan 2012 tränare för grannklubben Göta, som också spelar i division 4 denna säsong.

Fotbollskunnandet verkar också ha gått i arv från Marcus till sonen Tom, som är en lovande mittback med fina meriter. 14-åringen tog sig långt i uttagningarna till Västgötalaget innan en skada kom i vägen, och han tränar också med ett av IFK Göteborgs ungdomslag vid ett till två tillfällen i månaden.
– Det är allt skôj att det går bra för honom. Jag tycker att det har gått väldigt fort framåt. Han är väldigt mogen i sitt spel för att vara 14 år, säger Marcus Tersing.

Kan man se likheter i spelstil mellan er båda?
– Nej, jag tror att vi är väldigt olika, han är ju tuff och rejäl. Det kanske är huvudspelet då, det var ju mitt kännetecken på slutet. Han är en lång pojkspoling, 1,85, och mittback medan jag var forward.

Känns det märkligt att du tränar Göta och han spelar i Edet?
– Nej, det gör det inte. Han var med oss och tränade i vintras och det är klart att han har haft funderingar på att gå över. Skulle han vilja det så tar jag gärna emot honom, men jag påverkar honom inte för fem öre, utan snarare tvärtom. Jag propsade på att han skulle stanna i Edet för att spela i elitpojkserien, men i slutändan var det ett beslut som han tog själv.

Tom Tersings debut skedde igår i Edets U-lagsmatch mot Vänersborgs FK (förlust 0-2), och när Fotbollsbloggen pratade med honom före matchen så var han nervös:
– Ja, det är kul, rätt pirrigt bara. Jag har inte tränat med dem än utan börjar med match direkt, berättar Tom.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Det är väl att jag är snabb och bra på huvudet. Jag var forward förut, men sedan har jag bara jobbat mig nedåt i positionerna.

(Bild: Privat)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*