Hårt straff för FCT-försvarare

Alen Kasumovic får ytterligare två matchers avstängning.
Och tränaren Jesper Ljung tvingas böta 2 000 kronor.
Så löd disciplinnämndens dom efter FC Trollhättans derbymöte med Oddevold.

Mittbacken Kasumovic fick syna det röda kortet i samband med en tackling på tilläggstid. Han tvingades per automatik stå över söndagsmatchen mot Lund, men får också en tidsbestämd bestraffning som gäller mellan den 28 maj och 9 juni.

Det innebär att Alen Kasumovic är otillgänglig mot Örgryte samt Norrby, men att han kan medverka i torsdagskvällens möte med Skövde AIK.
– Det var en duell där jag försökte att förhindra en målchans men kom väldigt sent in. Det blev ett väldigt hårt straff, säger Kasumovic och syftar både på disciplinnämndens och allmänhetens dom:

– Jag gick av planen direkt och protesterade inte eller något sånt. Men deras tränare valde ändå att gå ut och säga att jag gjorde det avsiktligt och ville förnedra deras spelare. Redan där fick jag mitt straff i form av att folk tror att jag är en idiot.

FCT-tränaren Jesper Ljung blev uppvisad på läktaren i samma match efter att han skickat iväg en vattenflaska i vredesmod i ett tidigare skede. För Ljungs del är avstängningen avtjänad, men han erläggs också att betala ett bötesbelopp motsvarande 2 000 kronor.

Vad tycker du om Alen Kasumovics straff?
– Det låter ju väldigt strängt. Vi hade räknat med att han skulle vara automatiskt avstängd i en match och sedan kanske få ytterligare en, säger Ljung.

Vad innebär det för situationen i laget?
– Då står vi ju bara med två mittbackar i truppen, om man inte räknar in Fredrik Winroth som en utpräglad mittback. Det är klart att det är ett orosmoment.

(Bild: Kent Eng)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*