Onsdagslistan: Bästa proffsspelarna

I veckans onsdagslista riktas strålkastarljuset mot lokalfotbollens crème de la crème, det vill säga de spelare som började i små klubbar som Åsebro och Trollhättans BoIS för att sedan ta sig ända upp i eliten. Den som rankar områdets bästa proffsspelare – med andra ord: de som livnär sig på att utöva sporten – är faktiskt en person som själv har som ambition att nå dit. Han heter Alibek Aliev, är 17 år och tillhör för närvarande IF Elfsborgs organisation.

Trevlig läsning, mina damer och herrar.


Den bäste spelaren med rötter i området är Cagliaris Sebastian Eriksson, om Alibek Aliev får välja. (Bild: Paolo Giovannini/AP)

1. SEBASTIAN ERIKSSON, CAGLIARI
”Sebastian är en kille som har fått förtroende av sin tränare i Cagliari efter sitt långa skadeuppehåll. Han har gjort det väldigt bra och nästan varit med från start i varje match på slutet. Han har också nyligen blivit uttagen i landslaget och det är ett kvitto på att han har gjort bra ifrån sig i Cagliari.”

2. JAKOB JOHANSSON, IFK GÖTEBORG
”Jakob Johansson är en spelare som alltid ger allt och krigar till matchens sista stund. Han är en spelare som nästan alltid utmärker sig på IFK:s mittfält. Med sina smarta beslut och sin aggressivitet är Jakob en av IFK:s viktigaste spelare, och han ger bra balans på mittfältet för Göteborgsklubben.”

3. SIMON HEDLUND, ELFSBORG 
”Simon Hedlund är allsvenskans Usain Bolt. Han är väldigt svårstoppad när han drar upp farten, och jag tror inte att ytterbackarna gillar att möta hans snabbhet. Han har fått mycket förtroende av nya tränarna Janne Mian och Klas Ingesson och har gjort det väldigt bra under den speltid han har fått. Simon är också en väldigt skön lirare utanför planen.”

4. TOM PETTERSSON, ÅTVIDABERG
”Tom är en målfarlig mittback. Jag såg honom spela mycket i Åtvidaberg när han var där. Han är en bra passningsspelare med mycket fin teknik för att vara mittback. Han är väldigt trygg med bollen och gör sällan misstag. Tom har en internationell spelstil, och det är nog det som har lockat klubbar från utlandet. Han verkar också ha gjort en ganska bra säsong i belgiska Leuven.”

5. JOHAN DAHLIN, GENCERBIRLIGI
”Johan Dahlin vann SM-guld med Malmö FF förra året och jag tycker att han var den bästa målvakten i allsvenskan då. Han är en komplett keeper som är bra på de mesta som en målvakt ska vara bra på. Johan har väldigt bra fötter och det är fortfarande ganska sällsynt bland målvakter.”

Fotnot: Sebastian Eriksson är fostrad i Åsebro IF, medan Jakob Johansson kommer från Trollhättans BoIS ungdomsled. Simon Hedlund, Tom Pettersson samt Johan Dahlin har Trollhättans FK som moderklubb. Hedlund gick dock i tidiga år till IFK Trollhättan.

(Övriga bilder: Erik Mårtensson/TT, Björn Olsson/TT, Jerry Lövberg, Andreas Hillergren/TT)

Vem tycker du borde ha toppat listan? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
14/5: Bästa spelarna i Trollhättesexan
7/5: Bästa hemsidorna
30/4: Bästa herrmålvakterna
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*