Upphärad stärker truppen inför derbyt

Derbytemperaturen är uppskruvad till max.
Men Upphärads IS höjer den gärna ett snäpp till:
Sergio Godino, 20, lånas in och kan bli spelklar redan mot Sjuntorp.

Fotbollsbloggen berättade i början av april att Godino hade sökt sig tillbaka till sin gamla klubb Skoftebyn, men någon affär blev aldrig av då Vänersborgs FK krävde betalt för en eventuell övergång.

Sedan dess har den 20-årige mittfältaren bland annat besökt Trollhättans FK, men nästa klubbadress blir istället Upphärad i division 6.
– Det är en skaplig förstärkning, konstaterar Magnus Svantesson, fotbollsansvarig i UIS.

Redan imorgon, lördag, drabbar laget samman med ärkerivalen Sjuntorp. Förhoppningen är att Sergio Godino, som lånas in från VFK, ska vara tillgänglig då.
– Förmodligen är han spelklar. Vi är inte hundraprocentigt säkra ännu utan får ringa till Svenska fotbollförbundet och ställa frågan nu i eftermiddag.

Utlåningen gäller fram till den 31 oktober, och den fyller en redan harmonisk klubb – som toppar Trollhättesexan tillsammans med Wargön – med ännu större framförsikt.
– Man vet aldrig hur länge den här bubblan varar så det är bara att ”gôtta” sig medan man kan. Vi har två otroligt bra tränare (Jilo Helou och Emir Cosovic) som har lyckats locka till sig en hel del spelare, säger Svantesson som drar paralleller till Upphärads senaste storhetsperiod:

– Ja, det är en flashback från när Per Lindblom och Kenneth Johansson tog över för fem år sedan och drog upp oss i fyran. Beroende på hur länge tränarna stannar så tror jag inte att det är omöjligt att vi får vara med om en liknande resa nu.

(Bild: Privat)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*