Onsdagslistan: Skönaste namnen

Det är ett halvtidsjobb att hitta lokalfotbollsprofiler som kan agera listmakare samt förse dem med tänkbara ämnen. Därför bryter jag mot reglerna denna vecka genom att, som envåldshärskare i listornas rike, själv skapa en subjektiv ranking.

Ämnet är förhållandevis obskyrt, nämligen lokalfotbollens skönaste namn. Kriterierna är lite luddiga så jag har helt enkelt gått på känsla. Och nog fanns det en del att välja på bland de 36 herr- och damlag som återfinns i området. Jag hade för övrigt mer än gärna bytt namn med var och en av de som tagit sig in på veckans lista.

Trevlig läsning, mina damer och herrar.


Nummer ett på veckans onsdagslista är ingen mindre än Hector Maravilla, Skoftebyns IF. (Bild: Sebastian Lamotte)

1. HECTOR MARAVILLA, SKOFTEBYN
”Man hör direkt att det här är en lirare. Den latinamerikanska klangen är omöjlig att värja sig emot, och det blir ju inte sämre av det faktum att ordet ’maravilla’ betyder ’underverk’ eller ’mirakel’ på spanska. Framför sig ser man en kort, teknisk och publikfriande spelare som är ruggigt svårfångad. Och jodå, det är väl en ganska korrekt beskrivning av verklighetens Hector Maravilla.”

2. SELAMI SINANI, VÄNERSBORGS IF
”Själv är jag fortfarande övertygad om att Selami Sinani är ett taget artistnamn, för så coolt är det. Även i ’Sellas’ fall hör man att det är tal om en bolltrollare som lika gärna spelar för att vinna publikens gunst, som att vinna matcher. Namnet skulle dessutom fungera utmärkt som en ordlek i likhet med ’Sex laxar i en laxask’. Försök att säga Selami Sinani, typ, sex gånger i rad och ni inser snabbt att bokstäverna gärna vill byta plats.”

3. PER GRÄHS, HJÄRTUM
”Att Per Grähs är mittback bara bidrar till känslan av att han är en väldigt svår spelare att möta. Snacka om att vara ett med underlaget. I fantasin ser jag en skäggig försvarare à la Olof Mellberg, med stockar till lår och en inställning som får varenda anfallare att darra av skräck. Risken är ju stor att man i en sådan duell skulle få bita i grä(h)set.”

4. ANDREA STORM, WARGÖN
”Jag vet inte om Andrea är en virvelvind ute på planen, men efternamnet antyder sannerligen det. Dessutom ger ’Storm’ känslan av att temperamentet är hett. Det här är definitivt inte en spelare man vill möta. Men ja, det är med största säkerhet ganska missvisande, även om namnet är sjukt coolt.”

5. MASAYAMAS WONSUWAN, TROLLHÄTTANS FF
”I min värld låter namnet som ett bilmärke. Jag ser reklamen framför mig: ’Den nya modellen Wonsuwan, från Masayamas, är en trygg och bensinsnål modell för hela familjen.’ Jag hade slagit till direkt. Jag hade också mer än gärna betalat inträde till en lokal fotbollsmatch bara för att höra en speaker ta sig an namnet när laguppställningarna läses upp.”

Bubblare: Prince Thekkethala (Trollhättans Syrianska), Thomas Schwarzlmüller (Göta), Cristobal Navalon (Sjuntorp), Bouraoui Maatoug (Upphärad), Argjend Mollapolci (Åsebro), Alex von Bothmer (Vänersborgs FK), Edin Cuk (Upphärad), Ahmed Al-Habobi (IFK Trollhättan), Viktoria Hummerhielm (Skoftebyn), Rut-Lina Berner (Vänersborgs IF).

Vem tycker ni borde ha toppat veckans onsdagslista? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
21/5: Bästa proffsspelarna
14/5: Bästa spelarna i Trollhättesexan
7/5: Bästa hemsidorna
30/4: Bästa herrmålvakterna
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*