Onsdagslistan: Bästa domarna

Inte helt oväntat har en del personer hört av sig och bett om att få lista områdets sämsta domare, men så roligt ska vi inte riktigt ha. Däremot berör Onsdagslistan denna vecka det motsatta: De bästa rättskiparna. För rankingen står Halvorstorps Robert Dobran, och så här säger han själv om listan:

”De personer som detta gäller får mängder med skäll samt befogad och obefogad kritik, och det kan inte vara lätt att vara i deras skor. Jag är själv en av de som skäller ganska mycket. Men jag hyser faktiskt stor respekt för er domare, och jag förstår inte hur ni klarar av att ta emot så mycket skit som ni faktiskt får. Notera också att detta är min bedömning. Många kommer att hålla med, medan andra kommer att undra vad jag hade i mitt kaffe imorse …”


Områdets bästa fotbollsdomaren, om Robert Dobran får välja, heter Andreas Ekholm. (Bild: Roger Lärk)

1. ANDREAS EKHOLM

”Odiskutabel etta. Andreas är den bäste domaren jag har haft och sett. Han är inte bara världens snällaste människa utan även en grym domare. Han är otroligt rättvis och professionell, och förklarar gärna under matchen om man undrar något. Jag har faktiskt aldrig hört någon säga att han är dålig och det skriver jag under på. Andreas är den perfekta förebilden för hur en domare ska vara.”


På denna bild, från 2009, syns Per Rehnlund i mitten (grå tröja).

2. PER REHNLUND
”Här är en kille som jag tycker om, både som domare och person på det privata planet. Per har en underbar attityd, och det sköna med honom är att det faktiskt går att prata under match. Anser han att du har fel som gnäller så får man höra det, fast det kommer snabbt ett leende från hans läppar efteråt. Per har också bra spelförståelse och vet när han ska släppa fördel och inte. Man önskar att fler domare hade denna attityd. Även om man inte alltid är överens med Per så löser han det ändå så att man inte kan bli arg.”

3. PERNILLA LARSSON
”Jag har inte sett denna dam döma på länge, men jag utgår ifrån det jag har upplevt. Detta är en tjej som jag fick respekt för ganska fort. Man trampar inte Pernilla på tårna direkt, utan hon visar vem som bestämmer. Det ska tilläggas att även hon alltid gör det med ett leende på läpparna. Pernilla är mycket rättvis som domare och bryr sig inte så mycket om spontana reaktioner, vilket är skönt som spelare. Hon är egentligen komplett.”

4. PETER JÄGER
”En ’go’ gubbe skulle jag vilja beskriva denna herre som. Jag hoppas att inte Peter tar illa upp, men han är ju inte 20 år längre. Peter är en ganska hård domare som inte tar någon skit men samtidigt inte spårar ur själv Han är en ganska rolig typ som även har glimten i ögat under match. Väldigt käck att prata med både före och efter, och det finns mycket humor i denna man.”

5. DAVID SCOTT
”David dömde oss nyligen i derbyt mot IFK Trollhättan, och jag kanske var mindre nöjd efter matchen, men faktum är att han visade att han besitter en professionell attityd. Trots att många skällde på Davidså tog han det med ro. Ett exempel var när han tog ett snack med mig på kanten. Han pratade i lugn och ro och sa att vi skulle lugna oss på bänken. Då är det svårt att fortsätta vara irriterad. Jag gillar honom, delvis för att oavsett vad han än hör så är mungiporna uppåt. Det är otroligt viktigt tycker jag, och ett perfekt sätt för att få spelarna att lugna ner sig.”

Bubblare: Agron Dinaj (”en mycket ödmjuk och snäll domare som kanske egentligen borde ha platsat bland de fem första”) Sivert ’Sippan’ Eriksson (”jag finner inga ord för vilken cool domare han var”), Viktor Jensen (”en domare som har klättrat uppåt fort och som har potential”) & Torbjörn Nordin (”en superskön farbror som kan häva ur sig roliga ’grodor’ under match”).

Vilken domare tycker du borde ha toppat listan? Kommentera gärna!

Tidigare onsdagslistor:
4/6: Största vinnarskallarna
28/5: Skönaste namnen
21/5: Bästa proffsspelarna
14/5: Bästa spelarna i Trollhättesexan
7/5: Bästa hemsidorna
30/4: Bästa herrmålvakterna
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*