Ny storförlust för Dalsland – Västergötland vann

Det är skilda världar för Dalsland och Västergötland under elitflicklägret.
På onsdagen tog de sistnämnda sin andra raka seger – medan de förstnämnda åkte på sin andra raka storförlust.

Dalsland är ett storleksmässigt litet fotbollsdistrikt och har också fått en tuff start på årets läger.
0-4 i premiären mot Hälsingland följdes igår upp av en 0-8-förlust mot Blekinge.
– Resultatmässigt har det kanske inte gått så bra, och vi hade kanske önskat lite mer engagemang hos spelarna när det brinner till på matcherna. Men vi tar med oss att vi har haft bra träningar, säger distriktskaptenen Marika Arvidsson (bilden).

Gunilla Larsson
, Åsebro, spelade mittback mot Blekinge, medan Ida Jansson, Frändefors, agerade anfallare.
– Gunilla fick möta ruskigt snabba forwards och fick kämpa lite mer idag. Ida är snabb och ett vasst vapen för oss, men bekymret är att hon blir lite väl ensam ibland.

För Västergötland bjöd däremot gårdagen på ännu en seger: 2-1 mot Småland.
– Vi gjorde en jättefin match igen, konstaterar distriktskapten Tobias Ekdahl som placerade målvakten Hilma Lundqvist, fostrad i Trollhättans BoIS, på bänken, samtidigt som Frida Kalmertun och Hanna Skoglund, båda från Trollhättans FK, samt Edina Osmanovic, Vänersborgs FK, fick spela en halvlek vardera.
– Hanna stod för en väldigt bra match och lyfte sig från i måndags, även om hon gjorde ett mål då. Frida får också fullt godkänt. Edina underpresterade inte på något sätt, men hon hade det lite tyngre, konstaterar Ekdahl

Imorgon, torsdag, avgörs vilka motstånd Dalsland och Västergötland stöter på i den sista omgången på fredag, och detta baseras på lagens framfart under veckans gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*