Onsdagslistan: Dalslands snyggaste dräkter

I veckans onsdagslista träder Fotbollsbloggen utanför sin normala geografiska ramar. I fokus står nämligen Dalslands snyggaste dräkter, och för listmakandet ansvarar Håfreströms nyligen omskolade målvakt Andreas Grimheden. Och ja, han var naturligtvis tvungen att ta med sitt eget lag på rankingen för att ens kunna återvända till omklädningsrummet igen.

Trevlig läsning, mina damer och herrar.1. MELLERUDS IF

”MIF lirar allt som oftast i sina klassiska vita tröjor och blåa shorts, och även om det är en klart godkänd matchdräkt så är det lite synd att man så sällan får se deras ännu läckrare reservställ. Ett riktigt snyggt utformat matchställ med en härligt marinblå kulör som passar perfekt ihop med den estetiskt välplacerade reklamen.”

2. HÅFRESTRÖMS IF
”Ända sedan barnsben har jag varit väldigt svag för färgen röd, speciellt på matchtröjor av olika slag. När sedan den röda färgen får gifta sig med ett par blåa shorts och röda strumpor så blir det en väldigt snygg kombination. Det är också en rätt annorlunda och fräsch typ av dräkter för att vara Håfreström, men det för året nya stället med härliga vita detaljer runt hals och axlar är en mycket trevlig syn för ögat.”

3. ÅSEBRO IF
”En svart tröja med fina inslag av röda ränder på armarna, ihop med röda shorts och strumpor. Även här lite synd att det bara är reservstället. Möjligen är det lite väl mycket reklam, men just kombinationen av svart och rött kompenserar det hela på ett bra sätt. Känns modernt och fräscht.”

(BILD PÅ HÖGSÄTER KOMMER SENARE!)

4. HÖGSÄTERS GF
”Det är inte helt enkelt att få till ett snyggt ställ med enbart färgen grön, det ska sägas. Men Högsäter har till slut lyckats. Väldigt trevlig grön nyans, och en överlag riktigt funktionell modell. Bra jobbat av ansvarig tröjdesigner.”

5. IFK ÅMÅL
”Ja, den traditionella vitblårandiga matchtröjan håller än. Fin mix av färger och diagonala ränder framtill, och den passar bra ihop med blåa shorts och strumpor. Rent estetiskt representerar Dalslands bästa fotbollslag hela landskapet på ett fint sätt.”

Bubblare: Bengtsfors, Viken, Mellerud vit.

(Bilder: Tobias Coster, Marcus Ek, Sebastian Lamotte, Bibbi Dahlström)

Vilket eller vilka lag tycker du borde ha toppat listan? Kommentera gärna! 

Tidigare onsdagslistor:
18/6: Snyggaste dräkterna
11/6: Bästa domarna
4/6: Största vinnarskallarna
28/5: Skönaste namnen
21/5: Bästa proffsspelarna
14/5: Bästa spelarna i Trollhättesexan
7/5: Bästa hemsidorna
30/4: Bästa herrmålvakterna
23/4: Vackraste anläggningarna
16/4: Damspelare att bevaka
9/4: Säsongens hetaste matcher
2/4: Bästa offensiva spelarna
25/3: FCT:s mest minnesvärda matcher
18/3: Dalslands största talanger
11/3: Största eldsjälarna
4/3: Årets genombrott
26/2: Mest schizofrena spelarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*