Mittfältare lånas ut till Vänersborgs IF

Under hösten jagar Vänersborgs IF nytt kontrakt.
Till sin hjälp får de Mergim Berisha från IFK Uddevalla.
Den 20-årige mittfältaren lånas ut under resten av säsongen.

I våravslutningen mot Kärra lyckades VIF säkra en poäng (3-3), men det innebär ändå att laget tvingas tillbringa sommaruppehållet på den nedre kvalplatsen i division 3 Nordvästra Götaland. 

En orsak till den relativa kräftgången är att en redan tunn trupp har drabbats av flera skador och avstängningar under säsongens inledning. Det är kanske också därför som man nu väljer att förstärka med Mergim Berisha.
– Vi hoppas också att detta ska vara starten på ett långvarigt samarbete mellan klubbarna, säger IFK Uddevallas ordförande Jan-Inge Carlsson till lagets hemsida.

20-årige Berisha, som har IK Svane som moderklubb, har under våren spelat en match från start (Skövde AIK, 1-2) och gjort två längre inhopp – det blev 45 minuter mot Oddevold (1-2) och 73 minuter mot Örgryte (0-2) – i söderettan.

Han beskrivs som en central mittfältare och kommer i så fall att konkurrera främst med Alexander Adolfsson, Carl Hägg, Robert Davidsson, Selami Sinani och Linus Lindholm i VIF. Enligt Bohusläningen så valde IFK Uddevalla att låna ut Mergim Berisha av disciplinära skäl.

Vänersborgs IF:s nästa match spelas den 2 augusti, borta mot Arvika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*