Sillykollen: Lödöse Nygård (dam)


Lödöse Nygård liggar på fjärde plats i den södra damtvåan efter vårsäsongen, och några nyförvärv lär inte synas på Tingevi i höst.

Känner ni ett behov av att förstärka truppen inför hösten?
– Nej, vi kommer inte att jobba för det med några krafttag. Vi är nöjda med den trupp vi har och jag tycker att vi har gjort det väldigt bra under våren. Jag trodde kanske att vi skulle vara med lite bättre i toppen, men tyvärr har Skepplanda rusat ifrån oss. Vi får inrikta oss på att bli tvåa, och det är vår målsättning, säger Lödöse Nygårds tränare Torben Christiansen.

Kommer ni att bjuda in några spelare i sommar?
– Nej, men vi har ett samarbete med Älvängen och där finns det några tjejer som provtränar med oss och som vi hoppas ska komma till oss efter det här året. De har bland annat några intressanta 99:or som vi är ute efter.

På en tiogradig skala, hur nöjd är du med ditt lags vårsäsong?
– Jag tycker att vi har gjort det som man kan förvänta sig av oss. Vi har en väldigt ung trupp, och därför tycker jag att vi är värda en åtta i alla fall. Några matcher har vi gjort väldigt bra, och några mindre bra. Jag är såklart inte nöjd med förlusten borta i Alingsås, men förutom den så har vi gjort det väldigt bra.

– Truppen är också inspirerad och tycker att det ska bli jävligt kul med hösten. De är intresserade och tränar stenhårt själva. Jag har inte haft någon trupp på många år där alla har varit så ambitiösa och alltid gett järnet.

Här är Lödöse Nygårds tabell!

Lagets bästa målskyttar under våren:
1) Evelina Löfström, 14 mål.
2) Rebecca Heinerås, 8 mål.
3) Jessica Johannesson, 4 mål.
4) Matilda Johansson, 3 mål.

Fotnot: Torben Christiansen förlängde nyligen sitt kontrakt som LNIK-tränare. Läs mer om det här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*