En mittfältsduo som står i centrum


I helgen återupptas seriespelet i division 3, och både Skoftebyn och Vänersborgs FK har häng på den förstaplats som ger direktuppflyttning. I den jakten är Elvis Sabovic och Jonas Emanuelsson centrala spelare, i dubbel bemärkelse. (Bild: Martin Ahlin)

De är centrala spelare, i dubbel bemärkelse.
I höst vill också både Elvis Sabovic och Jonas Emanuelsson vinna division 3 – men för olika lag.
– VFK får gärna ligga däruppe ett tag till, så går vi om dem på slutet, hoppas ­Skoftebyspelaren Sabovic.

I helgen återupptas fotbollssäsongen efter ett kortare uppehåll, och i toppen av den nordvästra trean är höstupplösningen svårspådd. Sex lag ryms inom ett avstånd på fem poäng, och i denna sextett ingår inte minst Vänersborgs FK (serieledare) och Skoftebyns IF (tabellfyra).

I dessa två klubbar har Jonas Emanuelsson och Elvis Sabovic centrala roller, utöver deras positioner som centrala mittfältare. De är också gamla lagkamrater – Sabovic lämnade VFK för två år sedan, med Nysätra som ny adress. Där har för övrigt även Emanuelsson gjort en säsong, i klubbens pojkallsvenska lag.
– Någon sa att du gör ditt sista år i Skoftebyn och att du ska komma tillbaka till din moderklubb?, frågar Emanuelsson, och får ett snabbt men fnittrigt svar från Sabovic:
– Haha, nu koncentrerar vi oss på det vi skulle prata om.

Ja, mycket har hänt sedan 26-årige Sabovic ­lämnade Vänersvallen för två år sedan. Då var, till exempel, VFK ett mittenlag i fyran.
– Det har varit stor spelaromsättning sedan dess, och det är kanske fem stycken i truppen som är kvar, konstaterar Elvis Sabovic som har dragits med ljumskproblem men ändå imponerat i sin mittfältsroll.
– Jag har missat tre matcher, men det känns bättre nu. Jag vet inte om det faktiskt är bättre, eller om jag bara har vant mig vid det. Det lutar åt det andra.

Plötsligt bryter Jonas Emanuelsson in med en följdfråga:
– Du har fått många straffar med dig i år. Har du övat på svandyk?
– Haha, nej, det är klockrena straffar. Jag har fått två med mig totalt.
– Bara två? Jag tror att det är fler. Fyra stycken åtminstone, säger Emanuelsson och ler brett.

Själv har den 21-årige VFK-produkten gjort stor ­succé och sammantaget varit lagets största utropstecken under våren.
– Det har känts bra. Jag är trygg i min roll och det är inte så svårt att spela när alla andra spelare runtomkring en gör det de ska, konsta­terar Jonas Emanuelsson.

Båda är överens om att det blir ett trehästsrace i jakten på seriesegern – utöver VFK och Skoftebyn är Kortedala en otäck outsider.
– Spelmässigt tycker jag att vi är det bästa laget. Det är vi som har fört alla ­matcher, förutom mot vissa lag där vi har kört ett taktiskt spel, som mot Skoftebyn. Men vi har också haft lite oflyt framför målet, menar Emanuelsson.

Skoftebyn ligger dock och lurar i fotbollsvassen:
– Vi känner att vi är med, och VFK får gärna ligga däruppe ett tag till, så går vi om dem på slutet, säger Sabovic med ett nöjt leende.

Fotnot: Läs mer om Vänersborgs IF:s tankar inför hösten i fredagens papperstidning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*