Nobbar Vänersborgs IF – flyttar till Norge


Ali-Al Habobi lämnar tryggheten i Trestad och flyttar härnäst till FK Jerv, som toppar den norska tredjeligan. (Bild: IFK Uddevalla)

Han tackade nej till Vänersborgs IF.
Ali Al-Habobi är istället klar för norska FK Jerv.
– Det är en grym klubb, säger 21-åringen från Trollhättan.

Ali Al-Habobi är mest känd från tv-programmet Proffsdrömmen, där han tog sig ända fram till final och tävlade om ett proffskontrakt med allsvenska Elfsborg. 21-åringen var samtidigt startspelare för IFK Uddevalla i division 2, men efter uppflyttningen till söderettan har speltiden minskat drastiskt.

I början av veckan gjorde Al Habobi därför två pass med Vänersborgs IF. På listan över intressenter fanns också flera klubbar från Göteborgsområdet samt norska FK Jerv, som spelar i landets tredjedivision.

Två träningar med Jerv räckte också för att övertyga klubbens tränare, Steinar Pedersen.
– Tydligen är jag en spelartyp som han verkligen behöver. Han ser mig främst som mittback och försöker att få mig spelklar så fort som möjligt eftersom de har flera viktiga matcher framöver, säger Ali Al-Habobi.

Kontakten förmedlades av äldre brodern Mostafa Al-Habobi, som lever i Kristiansand. Där är också tanken att Ali ska bo och således pendla till Grimstad, en stad med ungefär 20 000 invånare.
– Det blir mycket som kommer vara nytt – nya spelare, ny tränare, nya kompisar och ett nytt hem. På ett sätt är jag ganska beredd, men man vet ju aldrig hur det kommer att bli, säger Ali Al-Habobi som också lär arbeta halvtid vid sidan av fotbollen.

21-åringen är fostrad i IFK Trollhättan, men har tidigare även representerat FCT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*