Tersing: ”Det är rena cirkusen”


Göta är en av de klubbar som drabbas hårt när Byttorp nu får tillbaka de poäng som Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd tog ifrån dem. En annan är Edet FK. (Bild: Kent Eng)

Först tilldelades Göta segern i mötet med Byttorp.
Sedan kom kovändningen från Svenska fotbollförbundet.
– Det är rena cirkusen, säger Götatränaren Marcus Tersing.

För några veckor sedan uppdagades det att Byttorp använt sig av en avstängd spelare i seriematcherna mot Gällstad (seger 3-2) och Göta (3-3). Boråslaget blev av med de fyra poängen, och rättvisa var skipad. Trodde alla.

Men ett administrativt fel från SvFF – avstängningen angavs gälla futsal, inte fotboll – innebär att resultaten återställs, till flera klubbars frustration.
– Om man åker på en grov utvisning så vet alla att det väntar ett straff. Även om det står att han blev avstängd i futsal så kan jag inte inbilla mig att Byttorp trodde på det. Och det är nästan det som stör mig mest, säger Marcus Tersing.

För hans Göta innebär det ändrade resultatet att tre poäng nu skiljer laget från Gerdsken på kvalplats. Längre ned i tabellen är Edet, tillsammans med Byttorp och Sätila, åter indraget i kampen om att undvika kval nedåt.
– Sätilas representant grät nästan när han ringde mig. Det är klart att det här försvårar våra chanser, men Sätila kan ju åka ur på grund av det, konstaterar Tersing som också påpekar att spelaren som fick rött kort ännu inte har tvingats stå över någon match.

En överklagan, signerad av flera klubbar, är redan inlämnad, och den behandlas tidigast före den sista omgången i början av oktober.

Samtidigt måste Göta prestera en bragdartad avslutning för att gå upp.
– Jag trodde att det skulle räcka med sex poäng för oss på de tre matcher som återstår, men nu lutar det åt att vi behöver sju eller nio, konstaterar Tersing som inleder mot Annelund imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*