Fady fortsätter i IFK Trollhättan


Fady Daoud fortsätter som tränare i IFK Trollhättan, som för närvarande parkerar på fjärde plats i den norra fyran. (Bild: Sebastian LaMotte)

I år räckte IFK Trollhättan inte ända fram.
Men Fady Daoud satsar ändå vidare som tränare i klubben.
– Det känns helt rätt, säger han.

Efter en strålande vårsäsong var IFK Trollhättan i allra högst grad aktuellt för uppflyttning från den norra fyran. Men under hösten lyckades inte laget prestera på samma nivå, och blev snabbt distanserat av topptrion Tidaholm, Vara samt Åsarp-Trädet.
– Vi har gjort många otroligt bra matcher, vunnit vissa av dem och bränt väldigt många målchanser. Men tyvärr så har vi plockat på tok för lite poäng efter sommaren. Vi varit för ojämna helt enkelt, konstaterar Fady Daoud.

Men 38-åringen blir ändå kvar som ”kapten” på den resa som föreningen har påbörjat.
– Vi har pratat om det ett tag och det känns helt rätt. Det är inte riktigt klart med Smail (Kasumovic, assisterande tränare), men jag hoppas att han fortsätter också. Där är det jobbsituationen som strular, berättar Daoud som ser fram emot nästa säsong:

– Förhoppningsvis kan vi få två, tre spelare som verkligen går in och konkurrerar, samtidigt som vi fortsätter med vårt spelsystem som periodvis har fungerat väldigt bra. Sedan får vi väl se till att förhindra killarna från att åka bort på semester, eller i alla fall få dem att åka under rätt period.

Att det blir vissa förändringar i truppen anar Fady Daoud redan nu:
– Det handlar om att få behålla våra spelare, det kan ju vara en del som rycker i några av dem. Men jag har även fått till mig att det finns några duktiga spelare som är sugna på att komma. Vi får se. Kan vi få behålla de flesta så ska det nog gå bra.

IFK Trollhättan ligger på fjärde plats i division 4 Norra och har kvar att möta Edsvära-Norra Vånga (b) samt Ulvåker (h). Tredjeplatsen, som ger kval uppåt, är dock utom räckhåll.

Fotnot: Läs Fotbollsbloggens lördagsintervju med Fady Daoud här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*