Goda kvalchanser för våra lokala damlag


Trollhättans BoIS damlag kan i helgen säkra den andraplats som innebär kval till division 2. Väl där är möjligheterna till avancemang goda för de rödklädda. (Bild: Martin Ahlin) 

Streckdramatik på herrsidan.
Inte fullt lika invecklat på damsidan.
Så är läget inför slutomgångarna inom den lokala damfotbollen.

På division 2-nivå är Skoftebyns IF inblandat i toppstriden i den Norra gruppen, men får nöja sig med andraplatsen, och fortsatt spel i tvåan. Chansen till serieseger finns – men bara i teorin.

Med en omgång kvar är nämligen Törebodas försprång tre poäng och 23 mål bättre målskillnad.
Däremot kan Trollhättans BoIS i sista omgången se till att skaffa sig en bonuschans för avancemang till division 2.

Förlusten senast (0-3 mot Wargön) spolierade möjligheterna till serieseger i division 3 Västra, men tvåan får möjligheten att gå upp via kval, och det har TBoIS-tjejerna goda möjligheter att kvalificera sig till. Kvalspelet mellan division 2 och 3 spelas med lag 8 ur division 2 (Norra och Södra) samt lag 2 i division 3 (Norra, Västra, Södra och Östra). Totalt sex lag där kvalspelet inleds 4-5 oktober.

I normalläget ska två lag flyttas upp från kvalspelet, men det kan bli både fler och färre, detta avhängt av hur många lag från Västergötland som åker ur division 1.

Edet FK har vunnit division 4 Västra och är sedan tidigare klart för spel i trean 2015. I division 2, 3 och 4 Bohuslän-Dal för damer är inga lokala lag aktuella för kvalspel.

Fotnot: Seriesegraren i Västergötlands division 2 Norra är klar för kvalspel till division 1.

Text: Ulf Thuresson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*