Svensson stannar i Melleruds IF

David Svensson blir kvar som tränare i Melleruds IF.
…– Det ska bli kul, säger han.…
Samtidigt är klubben på jakt efter flera nya spelare.

I lördags satte David Svensson (bilden) sin signatur på ett nytt kontrakt, som sträcker sig över den kommande division 3-säsongen. Hans krav för att stanna kvar var en utökning av ledarstaben – och det löste sig oväntat smidigt. 

Brodern Markus inledde den gångna säsongen som assisterande tränare, men i slutändan var han snarare spelare än ledare. Till 2015 blir det ett större fokus från hans sida på det sistnämnda.
– Men han kommer säkert vara med och träna också. Det är ju alltid bra att ha en backup ifall något skulle hända, säger David Svensson som också ser ut att få hjälp av Henrik Olsson, tidigare i MIF, med att förbereda spelarna fysiskt inför säsongen.

Vilka spelare som ingår i nästa års trupp är dock osäkert. TTELA:s fotbollsblogg har tidigare berättat att fem potentiella nyförvärv – Anders Holmström (FC Trollhättan), Martin Kopp (Håfreström), Edvin Pettersson (Bengtsfors) samt Patrik Strand och Karl Wennerström (båda Ed) – har kontaktats.

Och de får nu sällskap av ytterligare två namn: Robin Jansson och Almir Aldzic från Bengtsfors.
– Det är två spelare som vi har haft kontakt med förut och som verkligen kan göra skillnad, menar David Svensson.

***
I grannföreningen Åsebro IF byter man dock tränare. Tidsbrist tvingar Jörgen Ekblad, som till vardags arbetar som bagare, att ta ett kliv tillbaka.

– Det har varit en besvärlig säsong med ett lyckligt slut. Vi gick från frustration till glädje, sa Ekblad till TTELA-sporten efter att division 4-kontraktet säkrats i helgen.

Jörgen Ekblad lär dock bli kvar i föreningens ledarstab, om än i någon annan funktion.

(Bilden, tagen redan 2005: Bengt Nilsson)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*