Ewenborg följer i pappas fotspår


Linus Ewenborg byter Trollhättans FK mot Skoftebyns IF, och hamnar därmed i samma klubb som pappa Mathias tidigare har representerat. (Bild: Martin Ahlin)

Han följer i pappas fotspår. 

Linus Ewenborg är nämligen klar för Skoftebyns IF.
– Det är klart att det finns något sentimentalt i mitt val, säger han.

Man brukar säga att mål avger ett eko, och resonansen sträckte sig i det här fallet ända från Stavrelunds IP till Nysätra. Ja, egentligen lite l­ängre än så – Trollhättans FK:s skyttekung, som gjorde 27 mål på 20 matcher i division 5 under den g­ångna s­äsongen, var nämligen o­ckså aktuell för Vänersborgs IF.

Men valet föll till slut på seriekonkurrenten Skoftebyn.
– Det känns såklart jätte­roligt, och som ett steg i rätt riktning för mig som fotbollsspelare, menar den 22-årige anfallaren.

Att Ewenborgs pappa, med Mathias i förnamn, dess­utom under många säsonger hotat i ”Skôftas” anfall gjorde inte saken sämre.
– Jag är ju nästan uppvuxen på Nysätra eftersom man sprang runt där hela tiden som knatte. På det sättet är det klart att det finns något sentimentalt i mitt val.

Linus Ewenborg är den trettonde spelaren som är klar för Skoftebyn inför nästkommande säsong, och förmodligen bara en av flera anfallare som lär införskaffas. Givetvis väntar också en anpassningsprocess när han nu ska vänja sig vid spel i t­rean, men f­otbollsansvarige Roger Sandersson tror att det blir en smidig process.
– Vi diskuterade faktiskt just det. Gör du 27 mål på 20 matcher så får du dra bort 30 procent för varje division uppåt. Då blir det ungefär 12, 13 mål för oss, och det är helt okej om han gör det. Men jag tror att det kan bli mer än så, säger han.

Apropå Vänersborgs IF så står det nu helt klart att man tappar Petter Digneus. Den meriterade försvararen v­äljer att sluta – för andra gången i karriären.
– Ja, precis, haha. Det är klart att det var kul när Vänersborg hörde av sig och ville att jag skulle komma och spela med dem, men jag har inte känt att jag har gjort mig rättvisa helt och hållet heller, även om det har känts bättre och bättre, menar Digneus.

Han öppnar visserligen dörren för att spela fotboll på C-lagsnivå, men det blir sannolikt inget högre än så.
– Jag tänker åtminstone inte ta något beslut förrän det blir bra väder och grönt gräs. Nä, det känns skönt att lägga det bakom sig, en gång för alla.

Petter Digneus har genom åren hunnit med att representera både FC Trollhättan och Falkenbergs FF i superettan. Till VIF kom han från Akropolis IF i Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*