EXTRA: Kvartett lämnar FCT för Oddevold


Daniel Stanisic, Daniel Janevski, Alen Kasumovic och Viktor Mollapolci lämnar FC Trollhättan. Ny klubbadress är den gångna säsongens seriekonkurrent, IK Oddevold. (Bild: Martin Ahlin)

På tisdagen kallade Oddevold till presskonferens.
Framme vid podiet satt fyra FCT-spelare.
– Det var en chock, till och med för oss, säger Daniel Stanisic, ett av Oddevolds nyförvärv.

Timmarna före presskonferensen talade rykten om att det kunde vara en eller maximalt två nya spelare som skulle presenteras. Men iförda Oddevolds blåa tröjor satt, i tur och ordning: Daniel Stanisic, Daniel Janevski, Alen Kasumovic och Viktor Mollapolci.

Det var en gigantisk lokalfotbollsbomb som plötsligt briserade.
– Vi har tittat på vilka typer av spelare som vi har velat få in i laget och har fått väldigt goda vitsord om allihop. Vi vet att de har varit betydande spelare i FC Trollhättan under ett antal år, och de är i exakt rätt ålder, säger L-O Mattsson, tränare i Oddevold.

Samtliga spelare har suttit på utgående kontrakt, och endast i Alen Kasumovics fall är det övergångspengar inblandade, då i form av utbildningsbidrag.
– Jag har kommit till en förening där jag kan utvecklas och har bra förutsättningar. Det var inget svårt val, säger den 20-årige försvararen.

Varken han eller de tre lagkamraterna hade någon aning om vad som var i görningen förrän de stötte på varandra på Thordéngården under tisdagen.
– Ja, det var en chock, till och med för oss. Vi (han och Janevski) hade koll på varandra, men Alen blåste mig igår kväll, säger Daniel Stanisic och skrattar.

Kvartetten fyller också de luckor som funnits i Oddevolds trupp inför den kommande säsongen.
– Vi är i behov av mittbackar, där har vi två eller eventuellt tre här; Janevski kan ju spela på många positioner. Vad gäller Viktor så ville vi ha in en dimension till i vårt spel. Vi vill spela en fotboll som ska vara byggd på att vi är farliga offensivt i djupled, säger L-O Mattsson.

Att lämna FCT, som precis åkt ur division 1, tar dock emot för de inblandade parterna:
– Det är klart att det är jobbigt, särskilt mot alla lagkamrater som man har haft under de här tre åren. Men Oddevold känns som en klubb som satsar, och division 2 var inget för mig, säger Daniel Janevski.

Samma sak poängterar Stanisic:
– Det är så det fungerar i fotbollens värld. Om vi skulle ha gått upp så hade kanske klubben inte haft något problem med att låta spelare gå, och på samma sätt måste man acceptera att spelare vill lämna när man ramlar ur en serie.

Stanisic, Janevski och Kasumovic har skrivit på tvåårsavtal, medan Mollapolcis kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

Deras övergång får också en extra dimension av att L-O Mattsson tidigare varit tränare för just FCT. Men han är inte rädd för att ha skaffat sig ovänner i Trollhättan genom den senaste affären.
– Nej, det blir inga extra larm runt huset, trots att vi tog dem, säger Mattsson med ett brett leende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*