Hallå där, Florian Lindblom O’Hara …


Trollhättebon Florian Lindblom O’Hara (näst längst till höger), som förvisso just nu jobbar i Oslo, slutade förra helgen på tredje plats i SM i sten, sax, påse. I bronsmatchen slog han artisten Dilba (längst till höger). (Bild: Privat)

… lokal fotbollsspelare i Trollhättans IF, som tidigare också representerat Lilla Edets IF, Inlands IF, Hjärtum samt Trollhättans BoIS. Du tog nyligen brons vid SM i sten, sax, påse. Berätta mer om det!

– Det började faktiskt förra året. Jag satt på O’Learys på Avenyn och det kom in någon och sa att det var kval till SM i sten, sax, påse. Jag tänkte inte mer på det, utan fortsatte att äta min hamburgare. Sedan ropade de upp att någon i kvalet blivit sjuk, och undrade om någon annan ville vara med. Då tänkte jag: Varför inte?

– Jag vann fem matcher på raken och fick en SM-biljett, med en weekend i Stockholm, Expressen som filmade allt och Jesper Hussfeldt som kommentator live. Jag åkte ut i andra omgången och tänkte inte mer på det. Sedan i mars, när jag skulle till O’Learys och festa med gubbarna, så visade det sig att det var kval igen, och jag vann återigen fem matcher på raken. Jag är den ende som vunnit två kval och gått till två finaler på raken!

Hur var årets SM-slutspel då?

– Det var på O’Learys Tolv under Tele2 Arena, som är en av de största O’Learys-restaurangerna i världen. De har bowlingbanor och läktare och precis allt. Sedan gick det som det gick. Jag vann fyra matcher på raken, men torskade i semifinalen innan jag vann bronset. Så det var riktigt kul alltså, ja, helt sjukt faktiskt. Det är alltid gôtt att ha ett SM-brons, det skojar man inte bort.

Hur fungerar reglerna?
– Man kör bäst av tre, förutom när det kommer till semin, då är det bäst av fem. I Sverige när vi gör ”papper” så håller vi handen rakt på sidan. När man gör ”papper” här så håller man handen platt och rakt ut, för att inte blanda ihop ”sax” och ”påse”. Tydligen har det varit problem med det förr, och många blir lätt diskade för det.

– Förra året i semifinalen var det en som åkte ut för att hon gjorde fel ”påse”, reglerna är stenhårda. Jag fick en prick i första matchen när jag mötte han som vann förra året. Jag gjorde fel ”påse” och fick en prick. Om jag hade fått en till så hade jag åkt ut, så man kan säga att jag spelade hela turneringen med ett gult kort.

Ändå gick du så långt?
– Ja, det är nu det konstiga kommer; varje gång jag pratar om sten, sax, påse så vill alla möta mig, och då får jag alltid stryk, varje gång. Men så fort det blir allvar så vinner jag tydligen. Jag har bara ruskig, ruskig tur! Det finns inte någon som har vunnit så många rankade matcher som jag, även om sporten bara har funnits i tre år. Det är väldigt stort i USA och England, och blir större och större här. Det är alltid några profiler med i varje final, bland annat Sean Banan den här gången, även om han åkte ut direkt.

Handlar sten, sax, påse om tur eller skicklighet?

– Enligt honom som håller i det så krävs både psykningar och skicklighet. Jag själv tror enbart att det handlar om tur. Men det är ju många som psykar också. Det finns en som kallas ”Saxen” men som aldrig gör saxen. Det är ju så sjukt bara.

Kan det vara en fördel att ha ett stadigt fotbollspsyke med sig från början?

– Drömmen har ju alltid varit att bli fotbollsspelare, så jag vet faktiskt inte. Det är så konstigt att säga bara. Jag har levt efter mottot att vara oseriös varje dag, så det här passar mig perfekt – det kan ju inte bli en mer oseriös sport.

Men ett SM-brons måste väl ändå vara stort?

– Ja, det är riktigt sjukt. Inför bronsmatchen tänkte jag att det här kan jag inte förlora, men så låg jag under med 2-0 mot Dilba och om jag hade blivit fyra så att hade jag nog inte ens sagt till någon att jag var med. Man måste ju ha en pokal i alla fall. Sedan vände jag och vann med 3-2, och då kände jag bara lycka.

Hur firar man en SM-medalj i sten, sax, påse?

– Jag är lite sugen på att åka taxi i Trollhättan och bara lämna medaljen där, som Frank Andersson gjorde. Det hade varit nåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*