IFK-spelare aktuell för Skoftebyn


Kommer 17-årige Moussa Taher bära IFK Trollhättans dräkt även under nästa säsong, eller väljer han istället att byta den mot Skoftebyns? (Bild: TTELA)

Moussa Taher var en av IFK Trollhättans bästa spelare i år.
Det kan resultera i en övergång till Skoftebyn.
– Vi har några veckor på oss att bestämma oss, säger klubbens fotbollsansvarige, Roger Sandersson.

Moussa Taher var IFK:s näst främste målskytt i division 4 under den gångna säsongen, med sina nio fullträffar. En anmärkningsvärd siffra med tanke på att spelaren ifråga bara är 17 år gammal.

Framgångarna har satt Tahers namn på den lokala fotbollskartan, och en av de klubbar som fått upp ögonen för talangen är Skoftebyns IF.
– Han var och tränade med oss tisdags, men det är helt förutsättningslöst. Det är ju frimånad och vi får helt enkelt se vad det ger, säger Roger Sandersson.

Samtidigt medger han att Moussa Taher är en spelare med spännande kvalitéer.
– Ja, det är ju därför vi överhuvudtaget har honom i träning. Han är väl med och tränar med oss i ett par veckor till och sedan är det Christer (Larsson, tränaren) som får göra den bedömningen.

Skoftebyn tappade häromdagen mittfältaren Elvis Sabovic till Vänersborgs FK, och det var en kännbar förlust.
– Det är jättesynd, men jag önskar Elvis lycka till. Det är en jävla bra kille och han har gjort det jättebra de år som han varit här, konstaterar Sandersson.

Om Sabovic ska ersättas utifrån är inte helt fastställt ännu, men FCT-mittfältaren Hampus Ekström har provspelat med klubben och dessutom finns det intresse för lagkamraten Robin Rundström.
– Om Robin tänker flytta på sig så vill vi vara ett alternativ. Sedan om han har ambitionen att spela kvar i FCT så tycker jag att han ska göra det, säger Roger Sandersson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*