Tränarduon blir kvar i Upphärad

Upphärad slutade på tredje plats i Trollhättesexan.
– Vi borde ha tagit klivet upp, men det gör vi nästa år istället, säger tränaren Jilo Helou som fortsätter att ha huvudansvaret tillsammans med Emir Cosovic.

Upphärad utmanade länge både seriesuveränen FC Gauthiod och tabelltvåan Wargön, men i slutändan drog man det kortaste strået och fick nöja sig en placering strax bakom dessa.

Det var inte tränaren Jilo Helou helt nöjd med.
– Jag var lite besviken, vi hade ju både truppen och spelet för att komma minst tvåa. När jag sa att vi skulle hamna på topp tre förra året så var det för att inte verka kaxig. Jag hade gärna sagt serieseger, men då hade jag nog satt för mycket press på våra spelare, konstaterar han.

30-årige Helou siktar istället på att hamna överst i Trollhättesexan under 2015, och med sig har han alltjämt 28-årige Emir Cosovic som länge ryktats vara på väg tillbaka till IFK Trollhättan.
– Om jag skulle träna någonstans så kändes Upphärad som det enda alternativet. Det här var första året för mig och det hade varit dumt att gå på något nytt nu när vi håller på med något redan, om du förstår vad jag menar.

Klubben kan åtminstone glädja sig åt att inga spelare ännu har aviserat att de lämnar föreningen.
– Garantier får man aldrig i de här divisionerna, men som det ser ut nu så kommer vi att få behålla de flesta spelarna, plus att vi kanske får några nyförvärv med spetskvalitéer, säger Jilo Helou.

(Bild: Upphärads IS)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*