Första nyförvärvet klart för Wargön

Nu är Wargöns första nyförvärv i hamn.
Men förhoppningsvis inte det sista.
– Vi jagar både bredd och spets, säger tränaren Jimmy Johansson.

Det är 17-åriga Emily McDermott (bilden) som valt att byta IK Rössö mot Wargöns IK. Mittbacken har gjort några enstaka framträdanden i division 1.
– Jag kände att jag stod still i utvecklingen och behövde göra något nytt. Och så var jag och kollade på några WIK-matcher i slutet på den här säsongen och tyckte att det såg bra ut, säger McDermott till Wargöns webbsida.

Bakom rekryteringen låg också WIK-mittfältaren Erika Karlsson, som arbetar som idrottslärare på Emily McDermotts gymnasium i Uddevalla.
– Erika känner mycket folk och har bra kontakter, så hon är jätteviktig för mig och Claes (Johansson) när vi försöker att plocka spelare. Vi har några på gång som är riktigt bra, och jag hoppas att det går i lås, säger tränaren Jimmy Johansson.

En av de spelare som finns på division 2-lagets radar är, vilket Fotbollsbloggen tidigare berättat, Jonna Thor från Vänersborgs IF.
– Hon skulle ha en sittning med Gauthiod i veckan, men vi hoppas givetvis att vi ska få henne till oss. Jonna är en spelare som vi behöver.

Snart 22-åriga Thor var en av de spelare som deltog vid Wargöns upptaktsträff i tisdags, precis som VIF-målvakten Isabelle Marcusson, även hon med ett förflutet i Rössö.
– Hon känner Emily, och det är på den vägen det är, säger Jimmy Johansson.

Men det finns som sagt fler namn än så på föreningens önskelista:
– Vi har lite annat på gång, men det är framförallt för tjejernas skull som vi inte vill nämna vilka det är. De vi har pratat med är spetsspelare som skulle gå rakt in i vårt lag. Samtidigt vill vi inte ta in för många och på så sätt putta undan våra egna yngre förmågor, menar Johansson.

Sedan tidigare står det klart Wargön tappar mittbacken Katja Weyhing, som ska bli mamma, samt Agnes Kartengren, som jobbar som au pair i USA.

(Bild: Emelie Olsson/Wargöns IK)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*