Rehnlund tar sikte mot superettan


Per Rehnlund, som tillhör Trollhättans domarklubb, har i år vandrat på linjen i söderettan. Nästa år är dock chansen stor att han får pröva vingarna i superettan. (Bild: Privat)

Med flaggan i hand närmar sig Per Rehnlund eliten.
Under 2015 är chansen stor att 30-åringen gör debut i superettan.
– Det känns fantastiskt, säger han.

Per Rehnlund bor i Hålanda men tillhör Trollhättans domarklubb och har kommit att bli en stor profil inom den lokala fotbollen. Det är dock som assisterande domare (AD) han har haft sina största framgångar, och under den gångna säsongen patrullerade han på sidlinjen i division 1.

Till nästa säsong lär Rehnlund dock få ta ett steg uppåt. 30-åringen har nämligen, som en av fyra personer, tagits ut till nästa års steg 4-utbildning som ger behörighet till att gå på linjen i allsvenskan samt superettan.
– Det är ett nålsöga som man ska ta sig igenom, skillnaden mellan region- och elitfotbollen är stor. Det här var väldigt oväntat, konstaterar Per Rehnlund själv.

Utbildningen består av fyra olika träffar under årets gång, med start i månadsskiftet april/maj. Inledningsvis lär också Rehnlund fortsätta att döma i division 1, men till hösten är tanken att han ska pröva på åtminstone en match i superettan.
– Målsättningen för mig nu måste vara att lyckas så bra att man blir ordinarie i superettan 2016. Det är solklart, säger han.

Vad tycker du om din egen insats under den gångna säsongen?

– Som assisterande domare har det gått riktigt bra, jag känner att jag har utvecklas under hela året och varit stabil på division 1-nivå. Som huvuddomare har det dock svajat lite. Det har gått upp och ner, och det beror kanske på att jag har lagt mest fokus på uppdragen som assisterande domare, svarar Rehnlund som till vardags dessutom arbetar som fritidsledare på en mellanstadieskola i Skepplanda.

Att få chansen att klättra i seriesystemet är naturligtvis stort för honom.
– Ja, jag gjorde ju aldrig det som spelare, utan jag var i Skepplanda jämt. Man blir ju uttagen för att man har gjort något bra, och det är klart att det känns himla gôtt. Jag skulle kunna tänka mig att det är som för en fotbollsspelare när en klubb högre upp hör av sig; de ser potentialen i mig. Mitt mål, precis som för de flesta spelarna, är att nå så högt som möjligt, säger Rehnlund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*