Emanuelsson kvar i Vänersborgs FK


Jonas Emanuelsson kom nyligen hem från ett provspel med Ljungskile. Och det resulterade i ett kontrakt – med Vänersborgs FK. (Bild: Sebastian LaMotte)

Det blev två pass med Ljungskile
Sedan kritade Jonas Emanuelsson på ett nytt kontrakt med Vänersborgs FK.
– Det var rätt beslut, säger han.

Den 21-årige mittfältaren bestämde sig på torsdagen för att stanna kvar på Vänersvallen. Oddevold, Nyköping och Ljungskile var några av de klubbar som hörde av sig efter säsongens slut, men de två förstnämnda fick nobben och den senare valde att avvakta.

LSK föreslog att Jonas Emanuelsson skulle bli kvar i VFK men göra sporadiska framträdanden i klubbens U21-lag. Det var dock han själv inte särskilt intresserad av.
– Nä, jag vill ju spela seniorfotboll, det är där utvecklingen sker. Då kändes det bättre att skriva på för VFK ett år till, resonerar Emanuelsson.

Hur var det att träna med Ljungskile då?

– Det var jävligt kul faktiskt. Man fick verkligen se hur stor skillnaden var mellan toppen i superettan och division 3. De är ju kvalitetsspelare till hundra procent. Det gäller att alltid få en bra förstatouch och veta var man har gubbarna. Men det var väldigt spännande att testa på, säger Jonas Emanuelsson som dessutom var nöjd med sin egen insats under veckans gång.

Med tanke på mittfältarens skara av beundrare var det också överraskande att han i ett såhär tidigt skede valde att göra klart med VFK.
– Jag har funderat ganska länge på om jag ska fortsätta eller prova något nytt, men jag har också haft i bakhuvudet att om jag gör ett bra år i tvåan så får vi se vad som händer. Jag hoppas att de flesta blir kvar och att vi kan bli ett topplag, och då tror jag att det här kan göra lite skillnad, säger Emanuelsson och syftar på sin egen förlängning.

Han skickar också en passning till de lagkamrater som ännu inte bestämt sig:
– Jag hoppas att alla blir kvar och fullföljer den här resan. Det vore tråkigt om de skulle dra nu, särskilt om det är för ett annat lag i division 2. Ska de gå så får det vara till ett lag högre upp i seriesystemet.

Utöver Jonas Emanuelsson har flera andra nyckelspelare, däribland Moe Abdu och Kenan Mehovic, sagt ja till en fortsättning i klubben.
– Det rullar på, ja. Det är ju ett spel varje säsong där det divideras hit och dit. Det är många som har haft kontakter högre upp men som valt att stå emot, säger Patric Bengtsson i VFK:s sportkommitté.

Enligt uppgift ska även Pajtim Beka vara nära att komma överens med föreningen, och då är det egentligen bara Fredrik Sundström och Andreas Schmidt kvar bland de som tvekar.
– Jag kan faktiskt inte svara på vilket håll det lutar åt för dem, säger Bengtsson.

Angående de spelare man själva har kontaktat är dock läget oförändrat:
– Jag vill inte säga för mycket. Det finns några krokar ute och ett par av dem går väl i funderingstankarna. De har begärt en till två veckors betänketid, så vi får väl respektera det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*