Mittfältstalang flyttar till Frändefors

Ytterligare en bit kan läggas i Frändefors fotbollspussel:
Andreas Malm, 19, som närmast kommer från Wargön.
– Han är oerhört talangfull, säger tränaren P-A Lundkvist.

Frändefors säkrade redan för några dagar sedan namnteckningar tillhörande duon Jacob Zackrisson och Stefan Flood från Vänersborgs IF. Men transferkommersen var långtifrån över med dessa herrars ankomst.

På lördagen presenterade nämligen ”Fiffen” sitt senaste nyförvärv i form av Wargöns 19-årige mittfältare Andreas Malm.
– Det känns jättebra för spelarna också. De hade hoppats att Andreas skulle bestämma sig för oss, så de blev glada när vi lämnade beskedet, konstaterar Frändeforstränaren P-A Lundkvist.

Malm, som tidigare tillhört Vänersborgs FK:s organisation, gjorde sin första träning med Frändefors redan i somras, och efter säsongen har det blivit ytterligare fyra pass.
– Jag såg honom även i två, tre matcher med Wargön i höstas och tycker att han är oerhört talangfull. Det är en boll- och passningsskicklig kille som på sikt säkert kan spela lite högre upp i systemet om han lägger ner kraft och energi, menar Lundkvist.

Det är också en nyckelvärvning för Fiffen:
– Det är ju det. I offensiven känner jag att det blir gôtt att få in en sån här kille till med sitt passningsspel och vårdande av boll.

Att radarpartnern Eric Nylander skulle följa med från Wargön är kanske ingen vågad gissning, men Lundkvist väljer att vara generell när han kommenterar de övriga spelare som klubben har kontakt med:
– Vad jag vet så är det ingen som har varit hos oss som fullt ut bestämt sig för någon annan klubb, så vi hoppas väl på ytterligare en, två med klass. Det kommer nog att ta en vecka till minst, gissar jag, innan vi får definitivt besked.

(Bild: Frändefors IF:s Instagramkonto)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*