Tankar från Mellandagscupen


FC Trollhättans Robin Rundström och Trollhättans FK:s Johan Karlsson var två av de mest framträdande spelarna under Mellandagscupen, som avgjordes i helgen. (Bild: Kent Eng)

Mellandagscupen 2014 är historia, men jag tänkte att vi skulle dröja kvar vid turneringen ett tag till och ta fram några av de främsta händelserna och tendenserna från de två dagarna i Arena Älvhögsborg.

Är ni med? Då kör vi!

Här är Mellandagscupens …

… bästa variant: Det måste ha varit i semifinalen mellan Butlers/TTELA och Skoftebyn som det förstnämnda laget fick frispark ute på vänsterkanten. Erik Hallberg och Petrit Zhubi ställde upp sig bakom bollen, och när signalen kom tog båda löpvägar därifrån, varpå bollen lämnades ensam kvar. Varenda åskådare på plats brast samtidigt ut i skratt.

… genombrott: Trollhättans FK:s 16-årige målvakt Christoffer Karlsson blev inte bara utsedd till turneringens bästa, utan visade också prov på ett härligt mod när han hamnade i en argumentation med Skoftebyns Paul Khajo i bronsmatchen. Där hade nog de flesta vikt ner sig och bett om ursäkt.

… genombrott 2: 15-årige Enver Colic, i IFK Trollhättan, var en av turneringens stora behållningar, med sitt respektlösa spel och sina underbara dribblingar. Mot Trollhättans BoIS stod han också för ett av dagens vackraste mål genom att enkelt lura ner målvakten Richard Hellgren och placera bollen högt i nät.

… snackis: Domarnivån, precis som vanligt. Vissa tyckte att den var under all kritik, medan andra hyllade deras insatser. Själv tycker jag att det under fredagens spel tilläts alltför mycket, samtidigt som lördagens avgörande bjöd på det motsatta – många kort, och lite för hätsk stämning. Men det går givetvis inte bara att skylla på domarna, utan också på övertända spelare.

… snackis 2: Är det verkligen okej att värva in spelare enbart för Mellandagscupen, som Sjuntorp, Upphärad och Trollhättans Syrianska gjorde? Åsikterna går naturligtvis isär, men de flesta verkar ändå vara emot detta. Främst tänker man på de spelare som fick stå åt sidan och missa årets stora fotbollshändelse på grund av att andra kom in – hur känner de egentligen? Nej, vid 2015 års upplaga hoppas jag att vi slipper det här tramseriet med temporära nyförvärv.

… hetaste: Under lördagen var det ett par spelare som utmärkte sig genom att få röda kort på ganska onödiga sätt. Paul Khajo tjatade ut sig efter slutsignalen i en av Skoftebyns matcher, och lagkamraten Gustaf Rådström fick rött kort i semifinalen när han använde lite väl hårda ord för att bedöma domarinsatsen. Även Iba Ramic får ett hedersomnämnande efter sitt gula kort för Upphärad mot Trollhättans FK, varpå han applåderade rättskiparen för beslutet och fick syna den andra ostskivan lika snabbt. Och så fick Ramic inte spela något mer.

… tråkigaste misstag: I semifinalen mellan Skoftebyn och Butlers/TTELA fällde David Bryngelsson en motståndare ute på kanten, men det var lagkamraten Jesper Thorsell som fick det gula kortet. Sånt händer naturligtvis, men det fick också konsekvenser när samme Thorsell i slutsekunderna drog på sig ännu ett gult kort och visades ut, vilket också innebar att han missade bronsmatchen mot TFK.

… All Star team-kontrovers: Ja, samtliga spelare som togs ut var naturligtvis bra, men jag hade gärna sett både Petrit Zhubi (Butlers/TTELA) och Fredrik Sundström (FCTrollhättan) i det där laget.

… bästa match: Göta-Butlers/TTELA, kvartsfinalen som slutade 6-5, hade egentligen allt. Förutom ett acceptabelt försvarsspel.

… mest besvikna: Niclas Graff, Götas mittfältsstjärna, som inte hade tänkt lämna Mellandagscupen redan i kvarten. ”Nu åker jag och gymmar istället”, hälsade Graff, som säkerligen hade en del frustration att bli av med.

… sämsta: Biljettpriset. 100 kronor för att se på en dags inomhusfotboll? Nej, det är på gränsen till hutlöst. Tänk om, tänk rätt!

… mest korrekta tips: Mitt eget, förstås. FCT gick ju och tog hem turneringen till slut, precis som jag hade förutspått.

… bästa entré på efterfesten: Josef Daouds leende var milsbrett när han stolt promenerade in på Butlers med den stora vandringstrofén i hand. Själv gick jag förhållandevis tidigt, men jag har mina misstankar om vem som var kung i baren under återstoden av kvällen.

Vad tyckte ni om årets Mellandagscup? Kommentera gärna!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*