Lottningen klar i Trettondagscupen


Trollhättans FK och Skoftebyn slipper varandra i gruppspelsfasen av Trettondagscupen, som avgörs den 6 januari. Båda lagen ställer dock upp i turneringen, som innehåller tolv klubbar totalt. (Bild: Kent Eng)

Snart drar fotbollens försäsong igång.
Men först ska ytterligare en futsalturnering spelas i Tvåstad:
Trettondagscupen.

Turneringen, i folkmun kallad ”Trestadsmästerskapen”, har blivit en institution inom den lokala fotbollen. Den föddes redan 1982, och har ofta markerat slutet för inomhussäsongen.

Inför 2015 års upplaga var dock intresset inledningsvis ljummet, varpå arrangören Trollhättans BoIS valde att utöka antalet lag.
– Det var nödvändigt för att skapa något intresse överhuvudtaget. Sedan blev felet att det är så många lokala lag, vilket ju inte var meningen från början, säger ansvarige Tobias Karnevi som också öppnar för att man framöver kan tvingas att höja prissumman från de 10 000 (hälften kontanter, hälften resecheckar) som segraren får idag.

FC Trollhättan, Butlers/TTELA, Skoftebyn, Trollhättans FK, IFK Trollhättan och Göta är de lag som fått sina platser via framgångar i Mellandagscupen, medan övriga sex deltagare är från Tvåstad och Dalsland.
– På förhand är nog grupp C den tuffaste. Håfreström har ju vunnit DM och gått långt i flera cuper, även om det är större mål den här gången. Det blir tuffa och bra matcher, konstaterar Karnevi.

Trettondagscupen, som spelas den 6 januari, består av tre fyralagsgrupper, där ettorna och tvåorna kvalificerar sig för kvartsfinalspel. De görs sällskap av de två bästa treorna.

SÅ HÄR FÖLL LOTTNINGEN:
Grupp A:
FC Trollhättan, Göta, Vänersborgs IF, Mellerud.
Grupp B: Butlers/TTELA, Brålanda, IFK Trollhättan, Trollhättans FK.
Grupp C: Skoftebyn, Åsebro, Håfreström, IFK Åmål.

Fotnot: Matcherna fram till semifinalerna spelas 1×12 minuter, varefter speltiden justeras upp till 20 minuter. Turneringen startar klockan 12.00 och finalen beräknas äga rum vid 19.10.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*