Vänersborgs FK erbjuds division 2-plats


Trollhättans BoIS fick chansen, men tackade nej. Nu kan den vakanta platsen i division 2 istället tas av Vänersborgs FK. (Bild: Magnus Eriksson/VFK)

Vänersborgs FK:s herrlag spelar redan i division 2.
Nu kan även föreningens damer få en plats där.
– Spontant så känns det positivt, säger tränaren Patrik Forsberg om erbjudandet.

Det är kaotiska tider i damernas seriesystem, sedan både Stångenäs och Vara valt att utgå under vintern. Med anledning av detta finns alltjämt en vakant plats att fylla i division 2, och där har Västergötlands fotbollsförbund (VFF) redan fått flera nej.

Ett lag som valt att avböja är Trollhättans BoIS, som ifjol slutade på andra plats i division 3 och misslyckades med att kvala sig uppåt.
– Det hade blivit att kämpa för överlevnad snarare än att bygga konstruktivt, säger tränaren Fredrik Andersson.

När samma besked kom från både Skultorp och Edsvära-Norra Vånga hamnade istället bollen hos tabellfyran Vänersborgs FK.
– Vi ska ha ett spelarmöte före träningen ikväll där vi ska diskutera för- och nackdelar, bekräftar också VFK-tränaren Patrik Forsberg.

I nuläget ställer han sig positiv till möjligheten att kliva upp en serie.
– Jag tycker att vi har en ganska stark trupp, och då är frågan om man ska ligga kvar i trean och försöka vinna den, eller ta sig upp i tvåan och veta att det blir 18 tuffa matcher. Spelarna är också medvetna om att andra krav kommer att ställas, och därför måste vi prata igenom det med gruppen först.

Vid en eventuell uppflyttning skulle VFK ha klättrat två divisioner på lika många år, då man även inför 2014 fick – och tog – en vakant plats.
– Ja, då har vi avancerat två serier utan att vinna någon av dem. Det är sånt jag tänker på. Det hade varit roligt att klättra genom att vinna en serie också, konstaterar Patrik Forsberg.

Enligt Mats Karlén på VFF är det troligt att den aktuella division 2-serien stannar vid nio lag om han får ett nej av VFK.
– Vi har väl som princip att stanna vid lag fyra, annars blir det lite väl saftigt om man säger så. Men det är något vi får ta ställning till senare, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*