Spelarbrist hotar Åsebros existens

Akut spelarbrist hotar anrika Åsebro IF.
Nu kan klubben tvingas lägga ner sitt herrlag.
– Vi vet ingenting om vår framtid, erkänner Lars Johansson i klubbens fotbollssektion.

Ifjol stod Åsebro länge mot fallrepet, och först under säsongens elfte timme säkrades division 4-kontraktet. Då var allt frid och fröjd, och med den nye tränaren Anders Svensson vid rodret var framtidsoptimismen stor.

Nu befinner sig Svensson istället på ett skepp som riskerar att sjunka. Träningsnärvaron har nämligen varit beklämmande låg under försäsongens första månad.
– Vi är oerhört kort om folk, det är riktigt jobbigt, säger Lars Johansson som deltog under måndagens extrainsatta möte på Rudevi.

Den sessionen resulterade dock inte i någon lösning på problemet.
– Nej, vi kom inte fram till någonting. Vi beslutade att ge det några dagar till.

Sedan i höstas har flera spelare lämnat föreningen för spel i andra klubbar. Mellerud har bland annat fått Albin och Anton Broberg, samt Andreas Eriksson. Ahmed Bachalan har samtidigt gått till IFK Åmål, samma förening som nu rycker i Argjend Mollapolci.

Lägg därtill att spelare som Kenny Gren och Dick Johansson har slutat, och att Glenn Göthe arbetar på annan ort.
– Vi hade väl 19, 20 man här i december, men från höstens startelva har vi tappat fem eller sex spelare. Det har varit oerhört tufft att fylla de luckorna, menar Lars Johansson som inte heller har möjlighet att fylla på med ungdomar underifrån.

Vad som kan hända om inte fler spelare tillkommer inom kort vill han inte kommentera, men risken är att det får allvarliga konsekvenser. Kanske innebär det till och med att herrlaget läggs ner.
– Vi tänker kämpa in i det sista, men tiden håller på att rinna ifrån oss, konstaterar Johansson.

(Bild: Sebastian LaMotte)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*