IFK Åmål favorit i nykomlingstät trea


Skoftebyn och Vänersborgs IF lär tampas i toppen av division 3 Nordvästra Götaland under den kommande säsongen. (Bild: TTELA)

Nej, varken Skoftebyn eller Vänersborgs IF fick favoritskapet.
Om man ska tro NordicBet är det nämligen Åmål som tar hem division 3.
Och för Mellerud väntas det bli nedflyttning direkt.

Egentligen är det inget mer än kvalificerade gissningar, men oddssättarnas spekulationer brukar ändå ge en liten indikator på hur vinden blåser i fotbollens värld. Och både Skoftebyn och VIF har den uppenbarligen i ryggen.

IFK Åmål, som åkte ur division 2 förra säsongen och som värvat intressant under vintern, får stå som favorit, till tre gånger pengarna. Bakom dem skuggar dock fjolårets tabelltrea Skoftebyn, samt ett VIF på frammarsch.

Västra Frölunda gör denna trio sällskap, och därefter är det ett stort hopp ned till övriga konkurrenter, vilket antyder att serien kan komma att innehålla flera olika skikt. Men så återfinns också sex nykomlingar i just denna division.

En av dem är Mellerud, vars eventuella serieseger skulle ge 30 gånger insatsen. Det är lika mycket som Vallen, och enbart lägre än ett enda lag, Virgo. Dessa tre förutspås med andra ord åka ur direkt.

Om så blir fallet lär vi dock inte veta förrän i höst.

Fotnot: På Delat och Spelat har jag tidigare analyserat både VIF och Skoftebyn. Ni hittar texterna här samt här.

(Övrig bild: NordicBet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*