Larsson spelar vidare i IFK Trollhättan


Björn Larsson, som tidigare representerat lag som Oddevold, Mellerud, Skoftebyn och Vänersborgs IF, är nu klar för IFK Trollhättan i division 4. (Bild: Sebastian LaMotte)

IFK Trollhättan fortsätter att samla på sig rutin i massor.
Nu senast: Björn Larsson, 33 år.
– Han är utan tvekan en tillgång, säger tränaren Fady Daoud.

Förra säsongen resulterade i en fjärdeplats i division 4 för IFK Trollhättan, som upplevde att skillnaden var stor mellan lagets bästa och sämsta insatser. Det har också påverkat klubbens silly season-vinter.

Bland nyförvärven finns nämligen en rutinerad trio bestående av Erik Alvin, Berat Shabani och Björn Larsson.
– Det var någon tränare som sa efter en match ifjol att han var chockad över att vi inte var bland de två, tre främsta, och det måste innebära att vi var för ojämna. Nu har vi en sådan bredd att man måste hålla hög kvalitet för att få spela, menar Fady Daoud.

Intresset för Björn Larsson, som närmast kommer från Trollhättans BoIS, är dock på intet sätt nytt. Redan förra året ville Daoud ta honom till Kamratgården.
– Men då blev det inte av. Nu har vi fått ytterligare några gubbar som han känner, och därför har han dykt upp och kört sin rehab och tre, fyra träningspass här. Jag har sagt att jag gärna ser att han kör hos oss, eftersom jag känner till hans kvalitéer och personlighet.

Att 33-årige Larsson kör rehab beror på en hälsenebristning under fjolårets försäsong. Därför återstår det också lite tid innan den centrale mittfältaren, som också är användbar som mittback, kan debutera på planen.
– Han får den tid han behöver. När han väl är tillbaka så har han bra möjligheter att slå sig in i startelvan, menar Fady Daoud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*